Agrárkérdés szó jelentése

Az agrárkérdés egy olyan kifejezés, amely a mezőgazdaság, a földművelés és a földhasználat kérdéseivel kapcsolatos politikai és társadalmi problémákat jelenti. Ez egy nagy kérdés azok számára, akik a mezőgazdasági termelésben és a földhasználatban érdekeltek. Az agrárkérdés megvitatása és megoldása sok országban fontos része a gazdasági és társadalmi fejlődésnek.

Lexikológia

Agrárkérdésnek nevezzük a földműveléssel, mezőgazdasággal és állattenyésztéssel kapcsolatos kérdéseket. Ezek a kérdések a termelés, a termékek minősége, a munka és a bérek, a technológiai fejlődés, a földművelésre vonatkozó szabályozások, a földhasználat és a földművelésre vonatkozó szabályok, a földek megosztásának módjai és a mezőgazdasági termelés hatása a környezetre köré csoportosulnak. Agrárkérdéseknek nevezzük azokat a kérdéseket is, amelyek a mezőgazdasági termelés és a mezőgazdasági termékek kereskedelmével kapcsolatosak. Ezek a kérdések magukban foglalják például a mezőgazdasági termékek kereskedelmének szabályozását, a mezőgazdasági termékek árának szabályozását, a mezőgazdasági termékek minőségének biztosítását és a mezőgazdasági termékek szállításának szabályozását. Agrárkérdéseknek nevezzük azokat a kérdéseket is, amelyek a mezőgazdasági termelés hatására kialakult környezeti problémákkal kapcsolatosak. Ezek a kérdések magukban foglalják az erdőirtás hatását, a talajerózió hatását, a vízkészleti problémákat és a mezőgazdasági vegyszerek környezetre gyakorolt ​​hatásait.

Etimológia

Agrárkérdés szó származása a latin ager, vagyis föld szóból ered, és eredetileg a földműveléssel, a mezőgazdasággal kapcsolatos ügyeket jelentette. A mezőgazdasági témák sokfélesége miatt, a XVIII. században a szó sokkal szélesebb körű jelentéssel bírt. Ez a kifejezés akkoriban a földműveléssel, a mezőgazdasággal kapcsolatos ügyeken túl, már az állami támogatások, a földtulajdon, a földhasználat, a mezőgazdasági termelés és a mezőgazdasági szabályozás ügyeit is jelentette. Az agrárkérdés szó tehát a XVIII. században a mezőgazdasági ügyek általános fogalmává vált.

Jelentés különböző szótárakban

Agrárkérdés szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az agrárkérdés szó jelentése „a mezőgazdasági termeléssel, a mezőgazdasági termékek kereskedelmével, a mezőgazdasági munkások jogainak védelmével és a mezőgazdasági területek használatával kapcsolatos kérdések.” A Cambridge Dictionary szótár szerint az agrárkérdés szó jelentése „valamivel kapcsolatos kérdések, amelyek a mezőgazdasággal, a mezőgazdasági termeléssel, a mezőgazdasági termékek kereskedelmével és a mezőgazdasági munkások jogainak védelmével kapcsolatosak.” A Collins Dictionary szótár szerint az agrárkérdés szó jelentése „valamivel kapcsolatos kérdések, amelyek a mezőgazdasággal, a mezőgazdasági termeléssel, a mezőgazdasági termékek kereskedelmével és a mezőgazdasági munkások jogainak védelmével kapcsolatosak.”.

Asszociációk

 • gazdálkodás.
 • mezőgazdasági termelés.
 • földhasználat.
 • állattartás.
 • erdőgazdálkodás.
 • talajvédelem.
 • környezetvédelem.
 • vízgazdálkodás.
 • szőlőtermesztés.
 • kertészet.
 • öntözés.
 • biogazdálkodás.

Szinonimák

 1. Mezőgazdasági kérdés.
 2. Agrár téma.
 3. Földműveléssel kapcsolatos kérdés.
 4. Mezőgazdasági probléma.
 5. Agrár ügy.
 6. Agrár kérdésfelvetés.
 7. Földművelés kérdése.
 8. Agrár témák.
 9. Mezőgazdasági témák.
 10. Mezőgazdasági ügyek.

Példamondatok

 1. Az agrárkérdés a környezetvédelem és a mezőgazdaság összefüggéseit jelenti.
 2. Az agrárkérdés a globális élelmezési biztonság egyik fontos kérdése.
 3. Az agrárkérdés a termelékenység növelésének egyik alapvető kihívása.
 4. Az agrárkérdés a társadalom számára fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszert biztosítson.
 5. Az agrárkérdés a mezőgazdasági termelés és a környezetvédelem összhangjának megteremtését célozza.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: