Agyonkínoz szó jelentése

A gazdag és sokszínű nyelvek világában a különböző szavak jelentése gyakran eltérő lehet. Az agyonkínoz szó jelentése egy különleges és súlyos bűncselekmény, amely számos országban büntetendő. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az agyonkínoz szó jelentését, és megvizsgáljuk, milyen törvények védik az embereket ettől az erőszakos cselekménytől.

Lexikológia

A szó agyonkínozás egy sokkoló és brutális gyakorlat, amelyet a rendőrség és más hatóságok gyakran alkalmaznak a nyomozásokban. A gyakorlat lényege, hogy a bűnözőket fizikai vagy mentális fájdalmakkal büntetik, hogy rávegyék őket, hogy vallomást tegyenek bűncselekményeikről. Az agyonkínozás sokféle formában jelentkezhet, beleértve a fizikai bántalmazást, a vallomáskényszert, a kényszerítést, a kínzást és a testi fenyítést. Az agyonkínozás gyakran az emberi jogok megsértésével jár együtt, és számos országban tiltott. A nemzetközi jog szigorúan tiltja a bármely formáját annak, hogy bármilyen kényszerítéssel rávegyék a bűnözőket arra, hogy vallomást tegyenek bűncselekményeikről.

Etimológia

Az agyonkínozás szó eredetét visszavezethetjük az ógörög kánonokhoz. Az ógörög „agon” szó jelentése „állandó fájdalom” vagy „állandó harc”. A „kínozás” szó eredetileg a latin „tormentum” szóból származik, ami szintén „fájdalmat” vagy „szenvedést” jelent. Az agyonkínozás szó egyik első nyomát az ógörög kánonokban találjuk meg, amelyekben a „agonizare” szó szerepel, amely a „kínozni” vagy „kínzást” jelent. Az agyonkínozás szó egy másik ógörög szóból származik, a „agonizein” szóból, amely magában foglalja azt a folyamatot, amelynek során a személy állandó harcot folytat a halál ellen.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „agyonkínozás” a különböző szótárakban különböző módon van definiálva. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az agyonkínozás „fizikai vagy pszichológiai módszerek alkalmazásával olyan fájdalmat vagy szenvedést okozni, amely annyira súlyos, hogy megöli a sértettet, vagy annyira súlyos, hogy súlyos testi vagy lelki károsodást okoz”. Más szótárak, mint például az American Heritage Dictionary, a következő módon definiálják az agyonkínozást: „erőszakos, általában fizikai módszerek alkalmazásával olyan fizikai vagy pszichológiai szenvedést okozni, amely annyira súlyos, hogy megöli a sértettet, vagy annyira súlyos, hogy súlyos testi vagy lelki károsodást okoz”.

Asszociációk

– fájdalom, szenvedés, szorongás, kín, elviselhetetlen, elviselhetetlen fájdalom, szorongás, büntetés, megtorlás, büntetőintézkedés, megtorlás, kínzás.

Szinonimák

 1. Fájdalmat okoz.
 2. Kínzás.
 3. Szenvedés.
 4. Megtörtént.
 5. Bántalmaz.
 6. Megfélemlít.
 7. Elnyom.
 8. Abúzus.
 9. Túszul ejt.
 10. Intimidál.

Példamondatok

 • A fejfájásom olyan erős, hogy szinte agyonkínoz.
 • A főnököm agyonkínozott vele a munkám.
 • A kritikák olyan erősek voltak, hogy agyonkínoztak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: