Ágyúállás szó jelentése

Az ágyúállás szó sokféle értelmet vehet fel, de általában a fegyverek, különösen a tüzérségi fegyverek, egy meghatározott pozícióba állítását jelenti. Az ágyúállás gyakran a fegyverek taktikai előnyeinek kihasználásához szükséges, hogy a hadsereg elérje céljait. Az ágyúállás szó az ókori római hadseregben is használatos volt, de a modern hadviselésben is használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az ágyúállás szó jelentése, és hogyan használják a modern hadviselésben.

Lexikológia

Az ágyúállás egy hagyományos katonai stratégia, amelyet a védekező csapatok gyakran használnak, hogy megvédjék magukat a támadók ellen. Az ágyúállás azt jelenti, hogy a védekező csapatok ágyúkat helyeznek el a támadók előtt, hogy lőni tudjanak, mielőtt a támadók elérhetnék őket. Az ágyúállás megakadályozza a támadókat, hogy közel kerüljenek a védekező csapatokhoz, mivel az ágyúk nagy sebzést okozhatnak. Az ágyúállás segíthet a védekező csapatoknak abban, hogy ellenálljanak a támadóknak, és megvédjék magukat.

Etimológia

A szó „ágyúállás” eredete mélyen gyökerezik a katonai múltba. Az ágyúállás a középkorban a katonák által használt ágyúk elhelyezését jelentette. Ezeket a fegyvereket a vár közelében, a korabeli táborokban tárolták, és akkor használták, amikor az ellenség megközelítette a várat. Az ágyúállások lehettek egy- vagy többágyúsok. Ezeket a fegyvereket többféleképpen használták, például támadásra, védekezésre, vagy akár üdvözléskor is. Az ágyúállások használatával a katonák megtörték az ellenséges seregek előrenyomulását, és megvédték a várat a támadásoktól.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban az ágyúállás jelentése „a tüzérség ágyúinak állása, amelyeket a hadsereg taktikai céljai eléréséhez használnak.” Az ágyúállások lehetnek egyetlen ágyú, egy csoport ágyú, vagy akár több száz ágyú. Az ágyúállásoknak különböző típusai vannak, amelyek a támadások és a védekezés céljaitól függenek. Az ágyúállások lehetnek védett, fedett, lövészárokkal védett, vagy nyitott. Az ágyúállások lehetnek függőleges, vízszintes, vagy egymásra merőleges. Az ágyúállásoknak lehetnek előre megtervezett, vagy szituatív ágyúállások is. Az előre megtervezett ágyúállások a taktikai célok eléréséhez szükségesek, míg a szituatív ágyúállások a terep adta lehetőségeket használják ki.

Asszociációk

 • lövedék.
 • hadsereg.
 • tüzérség.
 • harc.
 • csatatér.
 • fegyver.
 • védekezés.
 • stratégia.
 • ágyúgolyó.

Szinonimák

 1. Artilleyer állás.
 2. Toronyállás.
 3. Lövészárok.
 4. Öntözőállás.
 5. Fegyverállás.
 6. Fegyvertornyok.
 7. Fegyverzet.
 8. Ágyútámasztó.
 9. Lövészsánc.
 10. Csatatér.

Példamondatok

1. A harcosok ágyúállást vett.

Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: