Ajak szó jelentése

Az ajak szó egy régóta használt kifejezés, amely sokféle jelentéssel rendelkezik. Az ajakok szó jelentése a történelem során sokféleképpen változott, és a mai napig sokféleképpen használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az ajakok szó jelentését a különböző kultúrákban és a modern korban.

Lexikológia

Szó ajak, más néven szavak ajak, olyan kifejezést jelent, amelyet a beszélők használnak ahhoz, hogy kifejezzék a gondolataikat. A szó ajak egy szójáték, amely rámutat arra, hogy a beszélők különböző szavakat és kifejezéseket használnak ahhoz, hogy kifejezhessék magukat. A szó ajak egy olyan kifejezés, amely a beszélők számára lehetővé teszi, hogy nyelvi kifejeződéssel kifejezhessék magukat. A szó ajakot használva a beszélők kifejezhetik magukat kreatívan és közvetlenül, ami segíthet a kommunikációban. A szó ajak használatával a beszélők kifejezhetik magukat hatékonyabban, mert a szó ajak segít abban, hogy a beszélők közvetlenül kifejezhessék magukat.

Etimológia

Az ajak szó eredete többféleképpen is magyarázható. Az egyik magyarázat szerint a szó egy régi germán szó, a „lippa” szóból származik, amely a „felső rész” jelentését hordozza. A másik magyarázat szerint a szó egy másik régi germán szóból, a „lippaz” szóból származik, amely a „felső rész” jelentését hordozza. A harmadik magyarázat szerint a szó egy ógörög szóból, a „lipos” szóból származik, amely az „élek” jelentését hordozza. A negyedik magyarázat szerint a szó egy latin szóból, a „labium” szóból származik, amely a „száj” jelentését hordozza.

Jelentés különböző szótárakban

Ajak szó jelentése a különböző szótárakban sokféle módon írható le. A Merriam-Webster szótár szerint az ajak szó jelentése „egyik emberi arcvonás, amely két részből áll, amelyeket a száj körül található”. A Dictionary.com szerint az ajak szó jelentése „két ívelt, általában vörös, bőrös szerv, amely a száj körül található, és amely lehetővé teszi a száj nyitását és bezárását, valamint a beszédet”. A Cambridge English Dictionary szerint az ajak szó jelentése „a száj körül található két bőrös szerv, amelyek között az ember beszél, és amelyeket a száj kinyitásához és bezárásához használ”.

Asszociációk

 • Afrika.
 • nomád.
 • dzsungel.
 • küzdelem.
 • tánc.
 • szabadság.
 • színek.
 • kaland.

Szinonimák

 1. Invite.
 2. Entreat.
 3. Urge.
 4. Appeal.
 5. Solicit.
 6. Plead.
 7. Petition.
 8. Implore.
 9. Cajole.
 10. Beg.

Példamondatok

 1. Ajak, menjünk el ebédelni a közeli étterembe!.
 2. Ajak, segíts nekem a házimunkában!.
 3. Ajak, mutasd meg a kedvenc könyved!.
 4. Ajak, gyere velem sétálni a parkba!.
 5. Ajak, mesélj nekem valami kedves történetet!.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: