Ajakbiggyesztés szó jelentése

Az ajakbiggyesztés egy olyan kifejezés, amelyet a köznyelvben számos különböző helyzetben használnak. A kifejezés eredetileg a szexuális viselkedésben jelent meg, de ma már szinte bármilyen helyzetben használható. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentést hordoz a kifejezés.

Lexikológia

Ajakbiggyesztés (vagy más néven szó-ajak szinkron) egy olyan beszédtechnika, amely a beszélő szájának mozgásával segít a beszélőnek a szavak előadásában és a mondatok hangzásának kiemelésében. Ez a technika azzal jár, hogy a beszélő megpróbálja megnyomni a száját a szavak kiejtése közben, hogy a szavak hangzásának szinkronban legyenek a szájmozgásokkal. A szó-ajak szinkronnal a beszélők képesek megőrizni a szavak hangzását, miközben hangsúlyt fektetnek a mondatok pontosságára és kiejtésére. Ez a technika segít a beszélőknek a beszédük természetesebbé tételében, és lehetővé teszi számukra, hogy érthetőbben és hatékonyabban kommunikáljanak.

Etimológia

Ajakbiggyesztés, vagy más néven ajakránc, egy olyan nyugalmi tartás, amelyet az arcizmok összehúzódnak, és a száj körül megjelenő ráncokat hoznak létre. Az elnevezés eredete egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza, amikor egy francia orvos, Paul Tessier, először használta a kifejezést. Tessier szerint az ajakbiggyesztés egy meglehetősen egyszerű művelet, amelyet orvosok és más szakemberek használhatnak a bőr állapotának értékelésére. Az ajakbiggyesztés akkor jelentkezik, amikor az arcizmok összehúzódnak és a száj körül megjelenő ráncokat hozzák létre. Az ajakbiggyesztés használatával az orvosok meg tudják határozni a bőr rugalmasságát és hidratáltságát.

Jelentés különböző szótárakban

Ajakbiggyesztés (smirk) egy olyan arcmozgás, amelyet az ember általában a szájának szögletes, lefelé hajló szegélyével képez. Ez az arcmozgás általában örömöt, elégedettséget, felsőbbrendűséget vagy szarkazmust fejez ki. Az ajakbiggyesztés a különböző szótárakban a következő jelentéssel szerepel: „Az arc két oldalán a száj szegélyének lefelé hajló szögletes mozdulata, amellyel általában örömöt, elégedettséget, felsőbbrendűséget vagy szarkazmust fejeznek ki.”.

Asszociációk

 • Közösségi finanszírozás.
 • Közösségi támogatás.
 • Innovatív megoldások.
 • Közösségi média.
 • Kreatív ötletek.
 • Közösségi együttműködés.
 • Közösségi fejlesztés.
 • Közösségi projektek.
 • Közösségi vezetés.
 • Közösségi szervezés.
 • Közösségi kampányok.

Szinonimák

 1. Kérés.
 2. Kihívás.
 3. Követelés.
 4. Felhívás.
 5. Megkeresés.
 6. Invitálás.
 7. Szuggesztió.
 8. Felszólítás.
 9. Állítás.
 10. Provokáció.

Példamondatok

 1. Az ajakbiggyesztés egy hatékony módja annak, hogy elkerüljük a ráncok kialakulását.
 2. Az ajakbiggyesztés a bőr rugalmasságának megőrzését segíti elő.
 3. Az ajakbiggyesztés segíthet megőrizni az arc természetes szépségét.
 4. Az ajakbiggyesztés egy kíméletes, mégis hatékony módja a ráncok csökkentésének.
 5. Az ajakbiggyesztés egy közkedvelt módszer az arc megújítására.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: