Ajakpirosító szó jelentése

Az ajakpirosító egy olyan termék, amelyet az emberek használnak, hogy fokozzák az ajkak színét és megadjanak nekik egy szexi, csábító megjelenést. Az ajakpirosítókat sokféle összetevőből készítik, és számos különböző formában és színben kapható. Az ajakpirosító szó jelentése átfogó, és ez a cikk megvizsgálja a különböző típusú ajakpirosítókat, összetevőiket és alkalmazási módszereiket.

Lexikológia

Ajakpirosító lexikológiája egy olyan szó, amely kifejezi a pirosítót használó nők kozmetikai törekvéseit. Az ajakpirosító szó általában a nők számára nyújtott kozmetikai szolgáltatásokra utal. Ez a szó gyakran kapcsolódik a női szépséghez, amely a pirosító használatával nyeri el az ideális szépséget. Az ajakpirosító szót gyakran használják ahhoz, hogy leírják a pirosítóval készített szépségtermékeket, mint például az ajakrúzsokat, az ajakceruzákat, az ajakfényeket, az ajakkrémeket, stb. Az ajakpirosító szót gyakran használják ahhoz, hogy leírják a nők számára nyújtott szépségápolási szolgáltatásokat, mint például az ajakmasszázs, az ajakfelvarrás, az ajakfelpuhítás, stb. Az ajakpirosító szót gyakran használják ahhoz, hogy leírják azokat a szépségtermékeket, amelyek segítik a nők számára a szépség megtartását és megőrzését.

Etimológia

A szó „ajakpirosító” szó etimológiája a 16. században kezdődött, amikor a korabeli olasz és francia kozmetikai szakzsargonban a „pomade” szót használták a száj körüli pirosításra. Az 1700-as években a szó elkezdett terjedni Európában, és az első nyomtatott forrásokban a „pomade” szót „ajakpirosító”-ként fordították. Az 1800-as években a szó még tovább terjedt, és általánosan elterjedt a használata. Ma a szó a kozmetikai szoftverek, szépségápolási termékek és a szépségápolási ipar általános szakzsargont jelenti.

Jelentés különböző szótárakban

Ajakpirosító szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Cambridge Dictionary szerint az ajakpirosító szó jelentése „bármilyen kozmetikum, amelyet használnak a száj körüli bőr színe és állapotának javítására”. A Merriam-Webster szótár szerint az ajakpirosító szó jelentése „egy kozmetikum, amelyet a száj körüli bőr színe és állapotának javítására használnak; például rúzs vagy szájfény”. Végül az Oxford English Dictionary szerint az ajakpirosító szó jelentése „egy kozmetikum, amelyet a száj körüli bőr színe és állapotának javítására használnak; például a rúzs, a szájfény vagy a szájfény”. Mindezekből látható, hogy a szótárak különböző jelentéseket adnak az ajakpirosító szónak, de mindegyik ugyanazt a közös pontot tartalmazza: a száj körüli bőr színe és állapotának javítására használt kozmetikum.

Asszociációk

Az ajakpirosítók egyik legnagyobb asszociációja a nőiesség. A piros színnek sok kultúrában jelentősége van, és általában a nőiességhez és a szexualitáshoz kapcsolódik. Az ajakpirosítók használata már régóta a nők körében népszerű, és sokan élvezik a különféle színeket és árnyalatokat, amelyeket kínálnak. A piros szín a szexuális vonzerejüket is növeli, és sok nő számára egy olyan kiegészítő, amely segít kifejezni a személyiségüket és az önkifejezésüket. Az ajakpirosítók segítenek növelni az önbizalmat, és kiemelni a szépséget, ami rendkívül fontos a nők számára.

Szinonimák

 • színező.
 • élénkítő.
 • ösztönző.
 • vidámító.
 • vigasztalás.
 • felvidító.
 • életöröm.
 • színesítő.
 • örvendeztető.
 • színezgető.

Antonímák

Ajakpirosító antonimák közé tartoznak a színtelenítők, mint például a színtelenítő ajakbalzsamok és a színtelenítő ajakrúzsok. Ezek a termékek csökkentik az ajkak színét, hogy azok természetesebbnek tűnjenek. Egyes termékek a színtelenítés mellett még hidratálják is az ajkakat, és megvédik őket a környezeti tényezőkkel szemben. Ezek a termékek nagy előnye, hogy nem hagynak foltot az ajkakon, így a természetes színük könnyen visszanyerhető.

Példamondatok

 1. Köszönöm, hogy ajakpirosítóval segítetted fel a napom.
 2. Az ajakpirosító árnyalatai közül választhatsz, ami a legjobban illik a bőrszínéhez.
 3. Az ajakpirosító segít abban, hogy szép és egészséges legyenek az ajkaid.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: