Ajándékozás szó jelentése

Az ajándékozás egy különleges és szeretetteljes cselekedet, melyet egy személy másik személynek ad, hogy megmutassa szeretetét és tiszteletét. Az ajándékozás szó jelentése sokféle személyes érzést és gondolatot hordoz magában, és sokféle módon nyilvánulhat meg. Az ajándékozás a szeretet és a tisztelet egyik legjobb módja, hogy megmutassuk másoknak, hogy fontosak számunkra.

Lexikológia

Ajándékozás sokkal több, mint csak egy dolog, amit megvásárolsz, és elküldesz valakinek. Az ajándékozás egy olyan módja annak, hogy megmutasd szereteted és tiszteletedet egy személy felé. Az ajándékozásnak számos formája van, amelyek közül néhány a következő: fizikai ajándékok, szolgáltatások, szokások, érzelmek, figyelem, idő és sok más. Az ajándékozás az egyik legfontosabb módja annak, hogy megmutassuk szeretteinknek, hogy mennyire fontosak számunkra. Az ajándékozás egy jó módja annak, hogy megmutassuk szeretteinknek, hogy mennyire értékeljük őket. Az ajándékozás nem csak egy ajándékot jelent, hanem egy sokkal mélyebb érzelmi kötődést is. Az ajándékozás egy olyan módja annak, hogy kifejezzük szeretetünket és tiszteletünket szeretteink felé.

Etimológia

Az ajándékozás szó eredete az ógörög „dóron” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „adomány”. Az ógörög szó a szanszkrit „dánam” szóból származik, ami maga is „adomány” jelentésű. Az ajándékozás szót az ógörögök használták először a különböző tárgyak, pénz és szolgáltatások cseréjére. Az ajándékozás szót a későbbiekben az ógörögök egyéb nyelveken is használták, beleértve a latint és a héber nyelvet is. A szó eredete nyilvánvalóan az ógörögökhez vezethető vissza, de az ajándékozás fogalma már sokkal régebbre nyúlik vissza. Az ajándékozás szokása már az ókori Babilonban is ismert volt, és az akkori kultúrákban is elterjedt volt.

Jelentés különböző szótárakban

Ajándékozás jelentése a legtöbb szótárban hasonló. Az Oxford English Dictionary szerint az ajándékozás „a valakinek szánt dolog ingyenes, kedves és szeretetteljes adományozása”. Az American Heritage Dictionary szerint az ajándékozás „valaki számára szánt, ingyenes javak vagy szolgáltatások adományozása”. A Merriam-Webster Dictionary szerint az ajándékozás „valakinek szánt, ingyenes és szeretetteljes adományozása”. Az ajándékozás tehát szeretetteljes és ingyenes adományozása annak, aki a címzett.

Asszociációk

 • ajándék ötlet.
 • karácsony.
 • meglepetés.
 • szeretet.
 • szívesség.
 • öröm.
 • megbecsülés.
 • ünnep.

Szinonimák

 1. adományozás.
 2. ajándékozás.
 3. adakozás.
 4. szívesség.
 5. áldozat.
 6. áldozás.
 7. jutalom.
 8. ösztönzés.
 9. támogatás.
 10. támogató jelenlét.

Példamondatok

 1. Az anyám születésnapjára neki ajándékoztam egy csodálatos karkötőt.
 2. A gyerekek örömmel fogadták a szüleiktől kapott ajándékokat.
 3. Az unokám születésnapjára neki ajándékoztam egy új könyvet.
 4. Az apám születésnapjára neki ajándékoztam egy elektromos autót.
 5. A barátnőmnek ajándékoztam egy különleges ékszert.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: