Akciós szó jelentése

A szó „akciós” sokféle kontextusban használható, de a legtöbb esetben azt jelenti, hogy valamilyen termék vagy szolgáltatás kedvezményes áron kapható. Az akciók sokféle formában jelenhetnek meg, például kedvezményes árak, ingyenes szállítás, bónusztermékek vagy akár kuponok. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a szó „akciós” jelentését, és különböző akciós lehetőségeket ismertetünk.

Lexikológia

Szó akciós egy olyan marketingeszköz, amely segít a vállalatoknak abban, hogy megtalálják és elérjék a célcsoportjukat. A szó akciós egy olyan stratégia, amely használja a szóbeli reklámokat, hogy minél több emberhez jusson el a vállalat üzenete. A szó akciós lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy közvetlenül elérjék a potenciális vevőiket, és így jobban érzékeljék a piaci igényeket. A szó akciós lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy hatékonyan és költséghatékonyan hirdessenek, mivel a szóbeli reklámok olcsóbbak, mint a hagyományos reklámok. A szó akciós segít a vállalatoknak abban is, hogy megteremtsék a márkaismertséget, mivel a szóbeli reklámok hatékonyabbak a vásárlók számára.

Etimológia

A szó „akciós” eredete az angol akció szóból származik, melynek jelentése „valamilyen tett, lépés vagy intézkedés”. A szó első használata a 16. században történt, és eredetileg a politikában és a jogban használták. Az idő múlásával a szó elkezdett általánosabb jelentést nyerni, és elkezdett jelenteni valamilyen intézkedést vagy lépést, amelyet a célok eléréséhez végeznek. A szó a 20. században kezdett elterjedni a kereskedelemben, ahol az akciós szó jelentése egy különleges ajánlat, amelyet a vásárlóknak nyújtanak. Az akciós szó a későbbiekben elterjedt az áruk és szolgáltatások különböző szegmenseiben, és ma már széles körben használják a kereskedelemben és a marketingben.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „akciós” szó jelentése eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az akciós szó olyan szó, amely „valamilyen tevékenység, amelyet különösen intenzíven végeznek, vagy amely valamilyen hatást vagy következményt eredményez”. A Merriam-Webster Dictionary szerint az akciós szó „valamilyen cselekvés, amely valamilyen eredményhez vezet”. A Cambridge Dictionary szerint az akciós szó „valamilyen cselekvés, amely elvárt végeredményhez vezet”. Mindezek alapján az akciós szó jelentése a különböző szótárakban a cselekvés eredményére vonatkozik.

Asszociációk

 • kedvezmény.
 • leárazás.
 • árleszállítás.
 • promóció.
 • kupon.
 • bónusz.
 • különleges ajánlat.
 • elővételes megrendelés.
 • különleges kedvezményes ár.

Szinonimák

 1. Kedvezményes.
 2. Kuponos.
 3. Promóciós.
 4. Engedményes.
 5. Árengedményes.
 6. Olcsó.
 7. Kiárusítás.
 8. Különleges.
 9. Leárazott.
 10. Ruházati akció.

Példamondatok

 1. Később ezen a hétvégén az áruházban akciós áron kapható lesz a legújabb termék.
 2. Az akciós árak vonzóak, de óvatosan kell vásárolni, hogy ne vásároljunk felesleges dolgokat.
 3. Az akciós termékek gyorsan elkelnek, ezért érdemes időben érkezni a boltba.
 4. Az akciós termékek különleges ajánlatok, ezért érdemes kihasználni őket.
 5. Az akciós árak csak korlátozott ideig érvényesek, ezért ne halogassuk a vásárlást.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: