Aláfestés szó jelentése

Az aláfestés egy szó, amelyet sokan használnak anélkül, hogy tudnák, hogy pontosan mit jelent. Az aláfestés szó a színházban és a filmekben használt technika, amely segít a hangulat és az érzelmek megjelenítésében. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mi az aláfestés, hogyan használják a színházban és a filmben, és milyen hatással van a közönségre.

Lexikológia

A szó aláfestés, más néven szójáték, egy olyan szóbeli kifejezés, amely két vagy több szó együttes használatával kifejezi egy gondolatot. A szó aláfestések használatával a beszélő képes összekapcsolni a két szó jelentését, hogy kifejezzen egy olyan gondolatot, amelyet egyetlen szóval nem lehet kifejezni. Például, ha valaki azt mondja, „Ő egy nagy büdös”, ez a szójáték arra utal, hogy az illető nagyon büszke. A szójátékok használatával a beszélő képes kifejezni a kifejezés összetettségét, miközben a két szó jelentését egymásba fonja.

Etimológia

A szó „aláfestés” eredetileg a 17. századi angolban szerepelt, és a „festeni” és a „alá” szavakból származik. A szó jelentése akkoriban azt jelentette, hogy „egy felszín alá festeni”. Az ötlet az volt, hogy egy alapot készítsenek, amely alá a művész különböző színeket és motívumokat festhet. A technika nagy népszerűségre tett szert az 1700-as évek végéig, mivel az aláfestés lehetővé tette a művészek számára, hogy különböző színeket és motívumokat osszanak egymással, miközben a hátteret is kialakítják. A technika továbbra is népszerű, és számos művész használja a mai napig.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a szó „aláfestés” jelentése általában a következőképpen definiálható: „Egy háttérben lévő, folyamatosan hallható hang, amely aláfesti, hangsúlyozza és támogatja a fő eseményeket.” Az ilyen aláfestő hangok sokféle módon használhatók a filmekben, tévéműsorokban, könyvekben, videójátékokban és más művészeti műfajokban. Az aláfestés segíthet a művészeknek abban, hogy megteremtsék a kívánt hangulatot, és kifejezőbbé tegyék a történetet. Az aláfestés segíthet abban is, hogy a közönség jobban értse a művészi alkotásokat, és jobban élvezze őket.

Asszociációk

 • mázolás.
 • vakolás.
 • tapétázás.
 • festék.
 • ecset.
 • színek.
 • ragasztás.
 • szalagozás.
 • szegélykészítés.

Szinonimák

 1. festés.
 2. mázolás.
 3. kifestés.
 4. kárpitozás.
 5. díszítés.
 6. színezés.
 7. polírozás.
 8. lakkozás.
 9. bevonás.
 10. előkészítés.

Példamondatok

 1. A fal aláfestése szürkés színű lett.
 2. A lány nagyon ügyesen aláfestette a falat.
 3. A fal aláfestéséhez szükséges festéket megvásároltam.
 4. A szobában aláfestettünk egy képet a falra.
 5. Az aláfestés egyik legfontosabb lépése a festék felhordása.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: