Alapelem szó jelentése

A szó „alapelem” egy sokoldalú fogalom, amely számos tudományterületen használatos. A fogalom jelentése eltérő lehet a fizikától a matematikáig, de egyesek szerint az alapelemek az élet alapvető részei. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a „alapelem” szó milyen jelentést hordoz, és hogyan használják a különböző tudományok.

Lexikológia

A szó alapelemei a szavak alapvető részei, amelyek összekapcsolódnak más szavakkal és értelmet adnak nekik. A szó alapelemek az alapvető morfémákból állnak, amelyeket a nyelvészek használnak a szavak elemzéséhez. Ezek a morfémák tartalmazzák a szó szemantikai, morfológiai és fonológiai jellemzőit. A szó alapelemek a szavak alapvető összetevői, amelyek lehetnek egy vagy több karakterből álló szóalakok, amelyek egy adott jelentéssel rendelkeznek. A szó alapelemei a szótöredékek, a szótöredékek kombinációi és a szóalakok összekapcsolásával hozhatók létre. A szó alapelemek segítenek megérteni a szavak jelentését és a szövegek értelmét.

Etimológia

Az alapelem szó eredete visszavezethető a görög eredetű arché szóhoz, amelynek jelentése „kezdet”, „teremtés” vagy „alap”. A szó első használata a 17. században történt, amikor a filozófusok és tudósok megpróbálták megérteni a világ alkotóelemeit. Az alapelemeket különböző változatokban használták, mint például az alapvető elemek, az alapvető részek és az alapvető anyagok. Az alapelemek fogalma azonban a 19. században vált népszerűvé, amikor a tudósok megkezdték az elemek szétválasztását és megismerését. Az alapvető elemeket a fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságaik alapján kategorizálták, és ezeket az alapelemeket azóta is használják a tudományos kutatásokban.

Jelentés különböző szótárakban

Az alapelem szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint az alapelem egy olyan elem, amely alapvető részét képezi valaminek, mint például egy rendszernek, szabálynak vagy elméletnek. Ez lehet egy tárgy, koncepció, személy vagy szervezet. A Cambridge szótár szerint az alapelem egy olyan dolog, amely alapvető részét képezi valaminek, és amely alapját képezi más dolgoknak. Ez lehet egy személy, ötlet, intézmény vagy általános elv. Az Oxford szótár szerint az alapelem egy olyan elem, amely alapvető részét képezi valaminek, és amely alapját képezi más dolgoknak. Ez lehet egy tárgy, ötlet, személy vagy szervezet.

Asszociációk

 • szoba.
 • fal.
 • bútor.
 • ablak.
 • ajtó.
 • padló.
 • csempe.
 • szigetelés.
 • burkolat.
 • kád.
 • mosdó.
 • párkány.

Szinonimák

 1. Alapanyag.
 2. Alapkő.
 3. Kezdőelem.
 4. Lényeg.
 5. Középpont.
 6. Alapvető.
 7. Főelem.
 8. Központi elem.
 9. Mag.
 10. Bázis.

Példamondatok

 1. Az alapelemek segítségével a szakemberek képesek létrehozni a legjobb megoldásokat.
 2. Az alapelemek a sikerhez vezető út alapjai.
 3. Az alapelemek használata segít megérteni a komplex rendszereket.
 4. Az alapelemek megtalálása és összekapcsolása vezet a sikerhez.
 5. Az alapelemek használata növeli a hatékonyságot és a hatékony működést.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: