Alapszám szó jelentése

Az alapszám fogalma sokak számára ismeretlen lehet, de ez nem meglepő, hiszen az alapszám fogalma különösen fontos a matematikában és a fizikában. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az alapszám fogalma, és hogyan használjuk azt a matematika és a fizika területén.

Lexikológia

Az alapszám szó lexikológiája egy nyelvészeti terület, amely foglalkozik az alapszámok jelentésével és használatával. Az alapszámok olyan szavak, amelyeket gyakran használunk a számok kifejezésére, mint például egy, kettő, három stb. Ezek a szavak különböző nyelveken különböző módon hangzanak, de mindegyiküknek egy jelentése van. Az alapszámok lexikológiája segít megérteni, hogy a különböző nyelvekben milyen szavakat használnak a számok kifejezésére, és hogy milyen különbségeket fedezhetünk fel közöttük.

Etimológia

A szó „alapszám” etimológiája a latin alap szóból ered, amelynek jelentése „alap”, „alapvető”, „alapvetően”. A szó eredetileg az aritmetikában használt alapvető számokra utal, amelyeket a számítástechnikában használnak. Az alapszámok az aritmetikai műveletek alapját jelentik, és olyan számok, mint a nulla, az egy, a kettő, a három és a négy. Az alapszámok használata segít a számítástechnikai feladatok megoldásában, mivel ezek a számok a számítások alapját képezik. Az alapszámok használatával a feladatok gyorsabban és egyszerűbben megoldhatók, mivel ezekkel a számokkal lehetőség van a számítások gyorsítására.

Jelentés különböző szótárakban

A számok különböző szótárakban nagyon hasonlóan definiálhatók. Az alapszám szó jelentése egyetlen szóban összefoglalható: alap, vagy kiindulópont. Az alapszámok olyan számok, amelyek gyakran használatosak a matematikában, hogy segítsenek más számok számításában. Az alapszámok közé tartoznak a 0, 1 és a pi (3,14) is. Ezeket gyakran használják a matematikai műveletek alapjaként. A pi például használatos a körfogat számításában, míg a 0 és 1 gyakran használatosak a bináris számításokban. Ezeket az alapszámokat összehasonlítva a többi számmal, azt mondhatjuk, hogy az alapszámok egyfajta kiindulópontot jelentenek a matematikai műveletek számításához.

Asszociációk

Az alapszám szó sokféle asszociációt vált ki. Számos kultúrában az alapszámok szimbolikus jelentőséggel bírnak. Az alapszámok olyan számok, amelyeket az emberek gyakran használnak a hétköznapi életben, mint például a 2, 4, 6, 8, 10 és 12. Az alapszámok az emberek számára fontosak, mivel segítenek megérteni a világot. Az alapszámok alapvetőek a matematikához, és számos számításhoz használják őket. Az alapszámok használata segíthet a különböző hétköznapi feladatok megoldásában, mint például a vásárlás, a tervezés, a számlák kifizetése, az időtervezés és a számolás. Az alapszámok használata segíthet a komplexebb problémák megoldásában is, mint például a matematikai egyenletek megoldása, a geometriai szerkezetek megértése és a nagyobb számítások végrehajtása. Az alapszámok használata segíthet az embereknek abban is, hogy megértsék a világot, amely körülveszi őket. Az alapszámok használata segíthet az embereknek abban is, hogy jobban megértsék a különböző kultúrákat, és segíthetnek az új kultúrák megismerésében.

Szinonimák

 1. Bázis.
 2. Alap.
 3. Kiindulópont.
 4. Kezdőpont.
 5. Indítószám.
 6. Alapérték.
 7. Kezdeti szám.
 8. Referencia-szám.
 9. Bemutató szám.
 10. Alapító szám.

Antonímák

Az alapszám antonimái közé tartoznak a számok, amelyek kisebbek, mint az alapszám. Az alapszámok közé tartoznak a számok, mint a 0, 1, 2, 3, 4, 5, stb. Az alapszámok antonimái közé tartoznak a számok, amelyek nagyobbak, mint az alapszám. Ezek a számok általában a 6, 7, 8, 9, 10, stb. Az alapszámok antonimái lehetnek számok vagy számok százalékos arányai is. Például, ha az alapszám 10, akkor az antonimái lehetnek a 11, 12, 13, 14, 15, stb., vagy a 110%, 120%, 130%, 140%, 150%, stb.

Példamondatok

 1. Meg kell adnod az alapszámod, mielőtt elkezdheted a bankfiókban a tranzakciókat.
 2. Az alapszám az azonosítódokumentumokon szerepel.
 3. Kérjük, hogy adja meg az alapszámát a belépéshez.
 4. A rendszer megkérdezi az alapszámod, mielőtt folytathatnád a tranzakciót.
 5. A számlák alapszáma alapján lehet nyomon követni a tranzakciókat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: