Album szó jelentése

Az album egy olyan könyv, amelyet képek vagy képek és szövegek kombinációjával készítenek. Az albumok többféle formában létezhetnek, és sokféle céllal készülhetnek. Az albumok gyakran kronológiai sorrendben összeállított képekből állnak, és gyakran történeteket mesélnek el. Az albumok széles körben használatosak a fotográfia, a képzőművészet és a zene területén. Az albumok személyes művészeti állítások, és gyakran a művész elképzeléseit és érzéseit tükrözik.

Lexikológia

Egy szó album egy személyes gyűjteménye a szavaknak és a kifejezéseknek, amelyeket az egyén használ a szókincsének bővítésére és fejlesztésére. Az emberek számos módon gyűjthetnek szavakat szó albumaikba, így könyvekből, újságokból, szótárakból, internetes oldalakról, és másoktól. A szó albumok jó módja annak, hogy az emberek kifejezőbbé váljanak, és egyre több szót tudjanak használni. Az emberek gyakran használják ezeket a szó albumokat, hogy kifejezőbb, hatékonyabb és jobban kifejező szövegeket írjanak. A szó albumok használatával az emberek képesek lesznek a szavak és a kifejezések különböző módokon történő használatára, és ez segíthet nekik abban, hogy megértsék, hogyan használhatják őket a leghatékonyabban.

Etimológia

A szó „album” eredete visszavezethető a Római Birodalomba. Az album eredeti jelentése egy lap, amelyet írásos vagy rajzolt információk tárolására használtak. A rómaiak általában különféle könyveket készítettek, amelyeket „albumoknak” neveztek. Az albumokat színes papírlapokból készítették, amelyeket a lemezek között helyeztek el. Ezeket a lapokat szokás szerint különböző színekkel jelölték, amelyek megkülönböztették az albumok különböző témáit. Az albumok gyakran különféle szövegeket, számokat és rajzokat tartalmaztak. Az albumok később népszerűvé váltak a különböző kultúrákban, és a mai napig használják őket, hogy információkat és fotókat tároljanak.

Jelentés különböző szótárakban

Az album szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet, de általában egy olyan kötet jelent, amelyben fényképek, gravírok, rajzok vagy más képi anyagok vannak. A szótárak gyakran megemlítik, hogy az albumok lehetnek papír alapúak, de ma már számítógépes formában is elérhetőek. Az albumok lehetnek személyes, amelyek tartalmazhatnak fényképeket, amelyeket a tulajdonos az életének különböző eseményeiről készített, vagy egy művész albuma, amely a művész műveit tartalmazza. Az albumok gyakran különböző témákra rendezhetők, például egy történelmi albumra, amely történelmi eseményeket és helyszíneket tartalmaz, vagy egy növényi albumra, amely növényeket és állatokat mutat be.

Asszociációk

 • zene.
 • koncert.
 • szám.
 • dal.
 • lemez.
 • borító.
 • előadó.
 • hang.
 • szöveg.
 • sztár.
 • stílus.

Szinonimák

lemez, korong, kazetta, diszk, plakát, kötet.

Példamondatok

 1. Az új albumát a rajongók nagyon várták.
 2. A zenekar új albuma decemberben jelenik meg.
 3. Az albumon tizenöt dal szerepel.
 4. Az album első száma már elérhető a streaming oldalakon.
 5. Az album borítója igazán szemet gyönyörködtető.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: