Alkotmánylevél szó jelentése

Az alkotmánylevél egy olyan dokumentum, amely konkrét jogokat és kötelezettségeket határoz meg egy ország állampolgárai számára. Az alkotmánylevél egy ország alapvető konstitúciójának része, és gyakran a kormányzás alapvető elveit is tartalmazza. Az alkotmánylevél szó jelentése tehát annyit tesz, hogy egy ország alapvető jogairól és kötelezettségeiről szóló dokumentum.

Lexikológia

Az alkotmánylevél egy olyan dokumentum, amely meghatározza, milyen jogok és szabadságok állnak rendelkezésre az adott ország lakói számára. Az alkotmánylevél meghatározza az adott ország alkotmányos alapjait, beleértve a jogokat, amelyek az adott ország lakosainak biztosítottak, és meghatározza az adott országban érvényesülő kormányzati rendszert. Az alkotmánylevél az adott ország legfelsőbb jogrendszerét képviseli, és az alkotmányos szabályokat és előírásokat tartalmazza, amelyek alapján az adott országban élők jogait és szabadságait kell biztosítani. Az alkotmánylevél az adott ország jogrendszerének alapja, és az alkotmányos jogok védelmében szolgál.

Etimológia

Az alkotmánylevél kifejezés eredete a 17. század végén kezdődik, amikor a korai európai népek megfogalmazták a jogokat és kötelezettségeket, amelyeket a kormányoknak és az állampolgároknak kell betartaniuk. Az első alkotmánylevél az 1689-es angol Bill of Rights volt, amely megerősítette az egyes személyek jogait és korlátozta a királyi hatalom növekedését. Az alkotmánylevél azóta is fontos szerepet játszik a kormányok és állampolgárok közötti békés együttműködés megteremtésében, amely lehetővé teszi a demokráciák működését. Az alkotmánylevél azóta számos országban jelent meg, beleértve az Egyesült Államok alkotmányát is. Az alkotmánylevél eredete tehát a 17. századi Európában kezdődött, de azóta számos országban használják a jogok és kötelezettségek megerősítésére.

Jelentés különböző szótárakban

Az alkotmánylevél (Constitution Letter) egy olyan dokumentum, amely egy ország vagy szervezet alapvető törvényeit, elveit és jogait tartalmazza. Az alkotmánylevél lehetővé teszi, hogy a jogalkotók és a jogalkalmazók megértsék és tiszteletben tartsák az ország vagy szervezet alapvető törvényeit. Az alkotmánylevél lehetővé teszi a jogalkotóknak, hogy a jövőbeli jogalkotásokat az alapvető törvényekhez igazítsák. Az alkotmánylevélben meghatározott jogok és kötelezettségek nyújtanak védelmet mindenki számára a társadalomban, és segítenek a jogalkotóknak abban, hogy biztosítsák az egyenlő jogokat és méltányosságot.

Asszociációk

 • jog.
 • állam.
 • törvény.
 • szabályozás.
 • jogalkotás.
 • szerződés.
 • kötelezettségvállalás.
 • közjogi dokumentum.
 • hatály.
 • hatályos.
 • közhatalom.

Szinonimák

 1. Alkotmányos okirat.
 2. Alkotmányos dokumentum.
 3. Alkotmányos nyilatkozat.
 4. Alkotmányos megállapodás.
 5. Alkotmányos rendelkezés.
 6. Alkotmányos végrendelet.
 7. Alkotmányos törvény.
 8. Alkotmányos írás.

Példamondatok

 1. Az alkotmánylevél megvédte az amerikaiak számos alapvető jogát és szabadságát.
 2. Az alkotmánylevél biztosította az amerikai állampolgároknak a szólás és a vallás szabadságát.
 3. Az alkotmánylevél meghatározza az amerikai alkotmány alapvető jogait és korlátozásait.
 4. Az alkotmánylevél garantálja az amerikaiak alapvető jogait, mint a szavazás jogát és a tulajdonjogot.
 5. Az alkotmánylevél a legfelsőbb törvény az Egyesült Államokban, amely alapján az összes többi törvényt alkotnak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: