Alkuvás szó jelentése

Az alkuvás szó sokféle jelentést hordozhat, de alapvetően bizonyos félelem vagy fenyegetés esetén kötött megállapodásnak nevezzük. Az alkuvás a két fél közötti egyezségre törekvés módja, amelyben az egyik fél feláldozza valamit a másik fél előnyének érdekében. Az alkuvás lehetővé teszi a két fél számára, hogy kompromisszumot kössenek, és ezzel elkerüljék a bírósági ügyeket vagy a konfliktusokat. Az alkuvás egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a felek előnyös megoldást találjanak a konfliktusokra. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az alkuvás szó jelentését.

Lexikológia

Az alkuvás lexikológiai meghatározása a következő: egy olyan fogalom, amely egy kétoldalú megállapodás, amelyet két vagy több személy köt, hogy elérjenek egy közös célt. Az alkuvások általában a kompromisszumokra épülnek, ahol mindkét fél előnyöket köt ki. Az alkuvásokat gyakran használják a konfliktusok megoldására, mivel a két fél előnyöket köt ki, amelyek megfelelnek az ő igényeiknek. Az alkuvásokat is használhatják a közös cél elérésére, például egy üzleti megállapodásban. Az alkuvások számos típusa létezik, beleértve az átutalást, a szállítást, a szolgáltatásokat, a készpénzt, az árukat és még sok mást.

Etimológia

A szó „alkuvás” eredete a régi angolba nyúlik vissza, ahol a „cuen” vagy „cwen” szó szerepelt. A „cuen” szó jelentése „megállapodás” volt, és kapcsolatban állt a „cwenan” szóval, ami azt jelentette, hogy „kötött”. A „cuen” szót a 12. században vezették be, és a „cuenen” szóból származik. A „cuenen” szó a germán „kauen” szóból származik, ami azt jelentette, hogy „megegyezés”, vagy „megbízás”. A régi angol „cuen” szóból származik a „covenant” szó, ami jelentése „megállapodás”, „megegyezés”, vagy „szerződés”. A „covenant” szóból származik a „compact” szó, ami azt jelentette, hogy „megállapodás”, „megegyezés”, vagy „szerződés”. A „compact” szóból származik a „compact” szó, ami azt jelentette, hogy „alku”, és ebből származik a mai „alkuvás” szó.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „alkuvás” szó jelentése különböző lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az alkuvás egy két résztvevő közötti megállapodás, amely az egyik fél által felajánlott kompromisszumot jelent. A Merriam-Webster szerint az alkuvás egy olyan megállapodás, amelyet két vagy több fél között kötnek, és amelyben az egyik fél által felajánlott kompromisszumot elfogadják. A Cambridge English Dictionary szerint az alkuvás egy olyan megállapodás, amelyet két fél között kötnek, és amelyben az egyik fél által felajánlott kompromisszumot elfogadják.

Asszociációk

Az alkuvás szó számos asszociációt ébreszt bennünk, de talán a legfontosabb az, hogy egy kompromisszumot jelent. Az alkuvás megoldást jelenthet a konfliktusokra, mivel lehetővé teszi a felek számára, hogy elérjék a közös célokat. Az alkuvás lehetővé teszi az egyezséget, amely lehetővé teszi a két fél közötti kölcsönös megértést és elfogadást. Az alkuvás segíthet a feleknek abban, hogy megértsék és szem előtt tartsák egymás nézőpontját, és ezáltal megtalálják a megfelelő megoldást a problémára. Az alkuvás segíthet a feleknek abban is, hogy megőrizzék a kapcsolatukat, mivel a kompromisszumok kialakításával a konfliktusok közötti békés megoldásokat találnak.

Szinonimák

 • elejétől.
 • megkezdés.
 • kezdet.
 • indulás.
 • kiindulás.
 • kezdődés.
 • elindulás.

Antonímák

Az alkuvás szó antonimái közé tartoznak az egyetértés, a konszenzus, a békülés, a megegyezés és a kompromisszum. Ezek a fogalmak azt jelentik, hogy két vagy több fél között elért, elfogadott döntés van, amelyek mindkét fél számára megfelelőek, és amelyeket mindenki elfogad. Az egyetértés azt jelenti, hogy a felek megállapodtak egy közös álláspontban, míg a konszenzus azt jelenti, hogy a felek egyetértettek egy közös cél elérésében. A békülés azt jelenti, hogy a felek elengedték a korábbi vitákat és konfliktusokat, és közös célokat tűztek ki. A megegyezés azt jelenti, hogy a felek megtalálták a közös nevezőt, és közös megoldást találtak a konfliktusra. Végül, a kompromisszum azt jelenti, hogy a felek mindkét oldalról közös megoldást találtak, amelyek kompromisszumot jelentenek mindkét fél számára.

Példamondatok

 1. Az alkuvások segítségével sikerült elérni az egyezséget.
 2. Az alkuvások sok konfliktus megoldásában segítettek.
 3. A két fél megegyezett az alkuvásokon.
 4. A diplomáciai alkuvások megakadályozták a háborút.
 5. Az alkuvások révén mindkét fél elégedett lehet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: