Álláshalmozás szó jelentése

Az álláshalmozás egy átfogó fogalom, melynek jelentése eltérő lehet a munkaadók, a munkavállalók és a munkaügyi szervezetek számára. Az álláshalmozás egy olyan folyamat, amely segítségével a munkaadók több állást kínálnak egy munkavállalónak, ezzel növelve annak esélyét, hogy a munkaügyi szabályozások és a munkavállalók jogai betartásra kerüljenek. Az álláshalmozás egy olyan stratégia, amely segít a munkaadóknak abban, hogy megfeleljenek a munkavállalói jogoknak és a munkaügyi szabályozásoknak.

Lexikológia

Az álláshalmozás egy olyan koncepció, amely segít a munkáltatóknak a munkavállalók alkalmazásában és a munkavállalók képzésében. Az álláshalmozás azt jelenti, hogy a munkáltatók különböző szintű pozíciókat kínálnak eltérő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak. A munkáltatók általában azonos szintű pozíciókat töltik meg, így csökkentve a munkavállalók közötti versenyt és növelve a cég számára előnyös munkavállalók számát. Az álláshalmozás egy fontos eszköz a munkáltatók számára, hogy biztosítsák a munkavállalók számára a megfelelő képzést és tapasztalatot, amely segíti őket a sikeres munkavégzésben.

Etimológia

Az álláshalmozás kifejezés az 1970-es években vált ismertté, amikor a szakmai szervezetek a munkahelyi egyenlőség előmozdítására törekedtek. A kifejezés arra utal, hogy a munkahelyeken a különböző etnikumok, nemek és korcsoportok képviselői egyenlő eséllyel pályázhatnak a pozíciókra és a bérezésre. Az álláshalmozás eredeti célja az volt, hogy a munkahelyeken a különböző csoportok egyenlő esélyekkel induljanak a munkavállalásban. Az álláshalmozás elősegíti a munkaerő-áramlást, amely segíti a munkahelyeket abban, hogy a lehető legjobb embereket alkalmazzák. A kifejezés eredete az 1970-es években kezdődött, amikor a munkaadóknak szabályozniuk kellett a munkaerő-áramlást, hogy biztosítsák a munkahelyi egyenlőséget.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint az álláshalmozás fogalma a következőket jelenti: a többféle foglalkozást, munkakört, állást betöltő személyek általánosított megnevezése. Az álláshalmozás azokra vonatkozik, akik valamilyen módon többféle munkát végeznek, és a munkák között semmilyen állandó kapcsolat, összefüggés nincs. Az álláshalmozás egy olyan munkavégzési mód, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy többféle munkát végezzenek egyidejűleg, és ezzel jelentős anyagi előnyökhöz jussanak. Az álláshalmozásnak többféle előnye is van, például jobb munka-magánélet egyensúly, többféle munka tapasztalatának szerzése, és a munkavállalók számára, hogy többféle munkahelyen dolgozhassanak.

Asszociációk

ént egy munkahelyre, egy társadalmi osztályra vagy egy vezetői pozícióra gondolhatunk. Az álláshalmozás olyan folyamat, amelyben egy cég vagy szervezet több embert alkalmaz egy adott pozíció betöltésére. Az álláshalmozás célja, hogy növelje a cég hatékonyságát és a munkavállalói elégedettséget. Az álláshalmozás segíthet a munkáltatónak abban, hogy kihasználja a munkavállalói erőforrásokat, és jobban ellenőrizze a munkavállalói teljesítményt.

Szinonimák

 • Állásgyűjtemény.
 • Állások tömege.
 • Állások halmozása.
 • Állások felhalmozása.
 • Álláshalmaz.
 • Állások összegyűjtése.
 • Állások egymásra halmozása.
 • Állások koncentrálása.

Példamondatok

 • A vállalat álláshalmozást hajtott végre a növekvő igények kielégítésére.
 • Az álláshalmozás segítette a cégnek abban, hogy hatékonyan tudja teljesíteni a megrendeléseket.
 • Az álláshalmozás lehetővé tette a vállalatnak, hogy versenyképesebb legyen a piacon.
 • A cég álláshalmozást hajtott végre, hogy kihasználhassa a legújabb technológiák előnyeit.
 • Az álláshalmozás segített a vállalatnak abban, hogy költséghatékonyan működhessen.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: