Állategészségügy szó jelentése

Az állategészségügy fogalma a szakmában az állatok egészségügyi állapotának megőrzését és fenntartását jelenti. Az állategészségügy a különböző állatok egészségügyi problémáinak megelőzésére, kezelésére és megelőzésére irányuló tevékenységeket foglal magában. Az állategészségügy megköveteli a megfelelő szakértelem birtoklását, hogy a különböző állatok egészségügyi problémái megfelelően kezelhetők legyenek. A cikkben részletesebben bemutatjuk az állategészségügy fogalmát, és kifejtjük annak jelentését.

Lexikológia

Az állategészségügy az állatok egészségügyi állapotának megőrzését és javítását célzó szakterület. Az állategészségügyi szakemberek segítenek az állatok egészségügyi állapotának megőrzésében és javításában, így biztosítva az állatok számára a legjobb állapotot. Az állategészségügyi szakemberek segítenek az állatok megelőző egészségügyi ellátásában, beleértve a védőoltásokat, a diagnosztikát és a kezelést. Az állategészségügyi szakemberek segítenek az állatok gyógyászati problémáinak megoldásában, beleértve a bőrbetegségeket, a fertőző betegségeket, a szív- és érrendszeri betegségeket, a légzőszervi betegségeket, a rákot, a hormonális problémákat és még sok mást. Az állategészségügyi szakemberek segítenek az állatok szükségleteinek kielégítésében, beleértve a megfelelő táplálékot, a rendszeres testmozgást és a megfelelő higiéniai előírások betartását. Az állategészségügyi szakemberek segítenek az állatok mentális egészségének megőrzésében és javításában is.

Etimológia

Az állategészségügy szó eredete visszavezethető a 19. század elejére, amikor az első állategészségügyi intézményeket hozták létre. Ezek az intézmények az állatok egészségügyi ellátására és az állatokkal kapcsolatos állatorvosi tevékenységekre koncentráltak. Az állatorvosi szakma akkoriban még nem volt szabályozva, és az állatorvosok gyakran önállóan dolgoztak. Az első állatorvosi egyesületek a 19. század végére alakultak, amelyek a különböző állatok egészségügyi ellátását szabályozták. Az első állatgyógyászati törvények és szabályok is a 19. század végén jelentek meg, amelyek lehetővé tették az állatorvosok számára, hogy szabályozott körülmények között gyakorolják a szakmát.

Jelentés különböző szótárakban

Az állategészségügy szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az állategészségügy „az állatok egészségével és jólétével kapcsolatos tevékenységek, például az állatok egészségügyi ellátása, az állatok megelőző és gyógyító kezelése, valamint az állatok egészségügyi kockázatok felmérése és kezelése”. A Cambridge English Dictionary szerint az állategészségügy „a foglalkozás, amely azzal foglalkozik, hogy megőrizze az állatok egészségét és jólétét, és megakadályozza a betegségek terjedését”. A Merriam-Webster szerint az állategészségügy „a foglalkozás, amely az állatok egészségének megőrzésével foglalkozik, beleértve az állatok egészségügyi ellátását, a betegségek megelőzését és kezelését, valamint az állatok egészségügyi kockázatok felmérését és kezelését”.

Asszociációk

 • Állatorvos.
 • Kutya és macska.
 • Betegségek.
 • Oltások.
 • Kórház.
 • Karantén.
 • Különleges kezelés.
 • Diagnosztizálás.
 • Gyógyszerek.
 • Vakcinák.
 • Védőoltások.
 • Étrend-kiegészítők.
 • Kórházi ápolás.
 • Állatkínzás.

Szinonimák

állatgyógyászat, állatorvosi szolgáltatás, állatbetegségek kezelése, állat egészségügyi ápolás, állatok egészségügyi ellátása, állatok ápolása, állatok gondozása, állatok kórházi kezelése.

Példamondatok

 1. Az állategészségügy jelentősége növekszik, mivel a tudomány egyre jobban megérti az állatok egészségügyi igényeit.
 2. Az állategészségügyi szakemberek fontos szerepet játszanak az állatok egészségének megőrzésében.
 3. Az állategészségügyi szakemberek segítenek a gazdáknak abban, hogy megfelelően gondoskodjanak az állataik egészségügyi szükségleteiről.
 4. Az állategészségügyi szakemberek fontos szerepet játszanak az állatok betegségeinek diagnosztizálásában és kezelésében.
 5. Az állategészségügyi szakemberek fontos szerepet játszanak az állatok egészségügyi ellátásában és megelőzésében.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: