Állatvilág szó jelentése

Az állatvilág szó sokféle jelentést hordoz magában. A kifejezés a különböző állatfajok és élőhelyeik együttesét jelenti, de magában foglalja a különböző állatok közötti interakciókat és a környezettel való kapcsolatokat is. A cikk áttekinti az állatvilág szó jelentését, bemutatva az állatok és élőhelyük közötti kapcsolatokat, valamint a különböző állatfajok közötti interakciókat.

Lexikológia

Az állatvilág szó azt jelenti, hogy a Földön élő összes állatfaj. Ez magában foglalja az állati életmódú állatokat, beleértve az emlősöket, a madarakat, a hüllőket, a halakat és a rákokat. Az állatvilág nagyon változatos, és minden állatfajnak megvan a saját egyedi tulajdonsága. Az állatvilágban található állatok a különböző élőhelyeken élhetnek, például a vízben, a szárazföldön, a fákon vagy a talajban. Ezeknek az állatoknak számos életmódja van, beleértve a vadászatot, az összegyűjtött táplálékot, a tápláléktermelést és a szociális viselkedést. Az állatvilágban található állatok különböző módokon kommunikálnak egymással, például a hangokkal, a mozdulatokkal és a szagokkal. Az állatvilágban található állatok nagyban hozzájárulnak a Föld élőhelyeihez, például a földek és a vízfolyások karbantartásához, a táplálékláncok szabályozásához, és a talaj védelméhez.

Etimológia

Az állatvilág szó eredete eredetileg a latin ‘animalis’ szóból származik, ami maga is „állat” jelentésű. Az ‘animalis’ szó a 14. században jelent meg először az angol nyelvben, és ez a szó lett az ‘állatvilág’ szó alapja. Ez a szó azóta is használatos, és ma már az általános angol nyelvben is elterjedt. Az állatvilág szót sok különböző helyen használják, például egy állatkertben, egy állatvédelmi szervezetben, vagy egy állatokról szóló könyvben. Az állatvilág szót számos más nyelvben is használják, és egyes nyelvekben más jelentéssel bír. Például a francia nyelvben az ‘animal’ szót használják az állatvilág szó helyett. Az állatvilág szó eredete tehát a latin ‘animalis’ szóból származik, és ma már számos nyelvben használatos.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „állatvilág” sokféle jelentést kaphat a különböző szótárakban. A Cambridge English Dictionary szerint az állatvilág szó jelentése „minden állatfaj, amelyet a természetben találunk, beleértve az emlősöket, a madarakat, a halakat, a kétéltűeket, a rovarokat és az egyéb kisebb állatfajokat”. A Merriam-Webster szótár jelentése szerint az állatvilág „az állatok összessége, beleértve mindazokat a fajokat, amelyek a Földön élnek, különösen az emlősöket, a madarakat, a halakat, a kétéltűeket, a rovarokat és az egyéb kisebb állatfajokat”. A Oxford English Dictionary szerint az állatvilág jelentése „az összes állatfaj, amelyet a természetben találunk, beleértve az emlősöket, a madarakat, a halakat, a kétéltűeket, a rovarokat és az egyéb kisebb állatfajokat”.

Asszociációk

 • állatok.
 • madarak.
 • vadállatok.
 • ragadozók.
 • állatkert.
 • vadon.
 • állatok élete.
 • ökoszisztéma.
 • természet.
 • vadon élő állatok.

Szinonimák

fauna, állatok, állatközösség, állatok birodalma, állatok királysága, állatok birodalma, állatközösség, állatfajok, állatfajok társasága, állatok birodalma, állatvilág.

Példamondatok

 1. Az állatvilág számos különböző típusú állatot tartalmaz.
 2. Az állatvilágban az állatok számos különböző módon viselkednek.
 3. Az állatvilágban számos érdekes ökoszisztéma található.
 4. Az állatvilágban sokféle élőlény él együtt a természetben.
 5. Az állatvilágban a fajok változatosak és sokszínűek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: