Állórajt szó jelentése

Az állórajt egy versenyautó-versenyek népszerű technikája, amely lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy megfelelően elinduljanak a versenyen. Ez egy olyan technika, amelyet a versenyzők a versenyeken használnak, hogy javítsák a teljesítményüket és gyorsabban elérjék a céljukat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az állórajt jelentése, hogyan működik, és mikor érdemes használni.

Lexikológia

Az állórajt egy versenysportban használt technika, amelyet a versenyzők a rajtnál használnak. Az állórajt lényege, hogy a versenyzők a rajtpillanatban a lehető legjobb pozícióba helyezkednek el, hogy egy gyorsabb indulást biztosítsanak. A versenyzőknek a rajt előtt meg kell találniuk a legjobb pozíciót, amely lehetővé teszi számukra, hogy a lehető leggyorsabban induljanak. Az állórajt előnye, hogy megakadályozza a versenyzőket abban, hogy előnyhöz jussanak a rajtnál, és ezáltal biztosítja a versenyek tisztességes versenyét. Az állórajt technikáját számos versenysportban alkalmazzák, például autóversenyekben, motorversenyekben, kerékpárversenyekben és futóversenyekben.

Etimológia

„Állórajt” szó első használatának eredete nagyon régre nyúlik vissza, egészen az 1950-es évekig. Az állórajt egyfajta autóverseny, ahol a versenyzőknek egymás mellett kell állniuk, mielőtt elindulnak. A versenyzőknek először a szabályoknak megfelelően helyezkedniük kell el, ami elősegíti a biztonságos és feszült indulást. Az első állórajtot egy kaliforniai autóklub szervezte 1951-ben, amikor az autóklub tagjai úgy döntöttek, hogy kipróbálják a módszert. A fogadások szerint ez a versenyforma a mai napig népszerű.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban általában a következő jelentéssel találkozhatunk az állórajt kifejezéssel kapcsolatban: „A versenyautók indulásának egyik típusa, amelyben a versenyautók állva vannak a rajt előtt, és egy személyzeti tag a motorokat indítja el. Ez a leggyakoribb a versenyautó-rajtoknál, mivel a járművek gyorsan elindulnak, és nem igényelnek sok időt az előkészítésre.” Az állórajtot azonban a különböző sportágakban is alkalmazzák, például a triatlonban, ahol a versenyzők egymás után rajtolnak el a vízből, és a különböző versenyszámokban is.

Asszociációk

 • autóverseny.
 • drag race.
 • versenypálya.
 • startvonal.
 • gumifüst.
 • motorhang.
 • száguldás.
 • gyorsulás.
 • dobogó.

Szinonimák

 1. Indulás.
 2. Start.
 3. Elindulás.
 4. Kiállás.
 5. Felvezetés.
 6. Kirohanás.
 7. Megkezdés.
 8. Kifutás.
 9. Kibocsátás.
 10. Előugrás.

Példamondatok

 1. Az autós versenyen a versenyzőknek állórajtot kellett venniük.
 2. Az állórajt a legnehezebb része a versenynek, mivel a versenyzőknek gyorsan kell elindulniuk.
 3. A versenyzők állórajt után hamarosan elkezdték a versenyt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: