Almahéj szó jelentése

Az almahéj egy olyan kifejezés, amelyet sokan ismernek, de kevesen tudják, hogy pontosan mit jelent. Az almahéj egy közös használatú kifejezés, amelyet sokan használnak, hogy leírják a különféle ízű almákat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit jelent az almahéj, és hogy milyen almafajtákra használják.

Lexikológia

Az almahéj egy régi kifejezés, amelyet gyakran használnak a bölcsesség és a tudás jelképének. Az almahéj egy olyan metafora, amelyet a tudás elérésére használnak. Az almahéj azt jelenti, hogy a tudás és a bölcsesség csak akkor érhető el, ha megfejtjük a rejtélyt, amit az almahéj rejt. Ez a metafora arra utal, hogy a tudás és a bölcsesség nem szabadon hozzáférhető, hanem csak akkor, ha megfejtjük a rejtélyt. Ez a metafora arra is utal, hogy a tudás és a bölcsesség csak akkor érhető el, ha készek vagyunk küzdeni érte. A kifejezés tehát arra utal, hogy a tudás és a bölcsesség csak kemény munkával és kitartással érhető el.

Etimológia

Az almahéj szó eredete mélyen gyökerezik a szanszkrit nyelvben. A szanszkritban ‘amalaka’ a héj szavunkat jelenti, ami szintén a szanszkrit ‘amalaka’ szóból származik. A szanszkrit ‘amalaka’ szó egy félig-természetes összetevő, amelyet általában almából nyernek. Az almahéj szó eredetileg a szanszkritból származik, de az évszázadok során a szó más nyelvekre is átterjedt, például a bengáli nyelvre és a tibeti nyelvre. Az almahéj szó bengáli nyelven ‘amalay’ és tibeti nyelven ‘amalak’ szóval jelölt. Az almahéj szó a modern korban is használatos, és a mai napig sok nyelvben megtalálható.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „almahéj” jelentése különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az almahéj a héjában lévő almák héjának a külső része, amelyet almafélékkel táplálkozó állatok szoktak etetni. A Merriam-Webster szerint az almahéj az alma héjának a külső felszíne, amelyet gyakran használnak különböző ételekhez, mint például az almás pite vagy az almás pitét. Az Urban Dictionary szerint az almahéj az alma héjának a külső része, amelyet gyakran használnak a sütéshez és a főzéshez. Az almahéj gyakran használatos a különböző édességek, ételek és italok ízesítéséhez is.

Asszociációk

 • vidám.
 • kreatív.
 • színes.
 • ötletgazdag.
 • kalandos.
 • játékos.
 • kedves.
 • bátor.
 • szabadság.

Szinonimák

 1. Maiden.
 2. Virgin.
 3. Lass.
 4. Young woman.
 5. Damsel.
 6. Girl.
 7. Maidenly.
 8. Unmarried woman.
 9. Unwed.
 10. Spinster.

Antonímák

elhagyatottság, bőség, tömeges, közösség, szegénység.

Példamondatok

 1. Az Almahéj szállodában szívesen megszállnék, ha arra járnék.
 2. A Almahéj szálloda teraszán gyönyörű kilátás nyílik az erdőre.
 3. Almahéj szállodában szeretnék tartani a családi összejövetelünket.
 4. Az Almahéj szállodában kényelmes szobákban alhatunk.
 5. A Almahéj szálloda személyzete nagyon barátságos és segítőkész.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: