Alsónemű szó jelentése

Az alsónemű szó sokféle jelentést hordoz magában, de általánosságban azokat a ruhadarabokat jelöli, amelyeket a test alsó részén viselünk. Az alsóneműk általában egy bizonyos mértékig eltakarják a testet, és segítenek megőrizni a testhőmérsékletet. Az alsóneműk széles választéka létezik, és sokféle anyagból készülnek, beleértve a pamutot, a szatént, a gyapjút és a mikroszálas anyagokat. A különböző alsóneműk különböző funkciókat látnak el, például a bokák és a lábak védelmét, a testhőmérséklet szabályozását és a kényelmet. A cikk ezután részletesen megvizsgálja az alsóneműk szó jelentését, és bemutatja a különböző típusokat.

Lexikológia

Alsónemű a ruházat egy fontos része, amelyet a nők és a férfiak nap mint nap viselnek. Az alsónemű fő célja, hogy megtartsa a testet melegen, védje a ruhákat a testnedvektől és megvédje a bőrt a ruhák szorításától. Alsóneműnek nevezzük a bugyikat, melltartókat, harisnyákat, tangát, szoknyákat és más ruhadarabokat, amelyeket a test alatt viselnek. A modern alsónemű különböző anyagokból készül, mint például a pamut, a selyem, a lycra és a mikroszálas anyagok. Ezek az anyagok különböző színűek és különböző stílusokban készülnek, hogy megfeleljenek az egyes személyek személyes ízlésének.

Etimológia

Az alsónemű szó eredete a 14. századra nyúlik vissza, amikor az angol nyelvben a „undergemen” szót használták. A szó eredeti jelentése „aláöltözés” volt, ami azt jelentette, hogy a ruhák alatt viselt ruhákat és egyéb textíliákat. A 17. században a szó elkezdett átalakulni az „undershirts”-re, ami az alsóinget jelentette. A 19. században a szó elkezdett átalakulni az „undergarments”-re, ami az alsóneműt jelentette. A 20. században a szó tovább átalakult az „underwear”-re, ami máig használatos.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „alsónemű” jelentése a szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint alsónemű „ruházati cikkek, amelyeket a test alsó részén viselnek, általában a felsőtest alatt, például bugyi, nadrág, szoknya, öv, stb.”. Az American Heritage Dictionary szerint alsónemű „ruházati cikkek, amelyeket a felsőtest alatt viselnek, például bugyi, nadrág, szoknya, öv, stb.”. A Merriam-Webster Dictionary szerint alsónemű „ruházati cikkek, amelyeket a test alsó részén viselnek, például bugyi, nadrág, szoknya, öv, stb.”. Mindezek alapján elmondható, hogy az alsónemű jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet, de általánosságban mindig az alsótest alatti ruházati cikkeket jelenti.

Asszociációk

 • fehérnemű.
 • boxer.
 • pizsama.
 • harisnya.
 • tanga.
 • slips.
 • kombiné.
 • alsónadrág.

Szinonimák

 1. Alsóruha.
 2. Alsónadrág.
 3. Pizsama.
 4. Boxer.
 5. Slip.
 6. Harisnyanadrág.
 7. Alsóing.
 8. Bikinialsó.
 9. Póló.
 10. Combfix.

Példamondatok

 1. Az anyukám szeretett volna nekem venni egy új alsóneműt a karácsonyra.
 2. A boltban számos színes alsónemű közül választhattam.
 3. Ne feledd, hogy rendszeresen cserélned kell az alsóneműdet.
 4. Az alsóneműm minden héten a mosógépben landol.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: