Általcikázik szó jelentése

A cikkben megvizsgáljuk, hogy a „általcikázik” szó milyen jelentést hordoz magában. A kifejezés gyakran használják a köznyelvben és a köztudatban azzal a jelentéssel, hogy valaki vagy valami által irányított vagy vezérelt cselekvést jelent. Azonban a kifejezés számos további jelentést is hordozhat, amelyeket megvizsgálunk ebben a cikkben.

Lexikológia

A lexikológia az a tudomány, amely foglalkozik a szavak, kifejezések és más nyelvi egységek jelentésével, használatával és eredetével. Ez a tudomány foglalkozik a szókincs és a nyelvhasználat szabályaival is. Az általcikázás egy olyan kifejezés, amelyet a lexikológiában használnak, hogy megmagyarázza a szó használatát. Az általcikázás azt jelenti, hogy egy szó vagy kifejezés egy másik szóval helyettesíthető. Például, a szó „bátor” általcikázható a szóval „bátorító”. Ezek a két szó ugyanazt a jelentést hordozzák, és egymással helyettesíthetők. Az általcikázás egy fontos lexikológiai fogalom, amely segít megérteni a szavak és kifejezések használatát.

Etimológia

A szó „általcikázik” eredetileg a 16. században kezdett el terjedni. Az eredeti szó, amelyből származik, a „chicken” – amely a középfelnémet „chicken” szóból származik – és a „al” előtag. Az „al” előtag a középfelnémet „al” szóból származik, amely magában foglalja az „által” jelentését. Az „al” előtagot használták arra, hogy jelezze, hogy valami „által” történik, vagyis, hogy valaki vagy valami által történik. Az eredeti szó, amelyből a „általcikázik” szó származik, az „alchicken” volt, ami annyit jelent, hogy „általcikázik”. A szó eredetileg arra utal, hogy valaki által cikázik, vagyis, hogy valaki által vezérelt mozgás történik. Az elmúlt évszázadokban a szó értelme megváltozott, és ma általánosan használt kifejezés arra, hogy jelezze, hogy valaki vagy valami körülbelül mozog, de nem követi egy meghatározott irányt.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „általcikázik” egy olyan szó, amelyet többféle szótárban is megtalálhatunk. A Cambridge English Dictionary szerint az általcikázik szó jelentése „Körülbelül látogatni, látogatni vagy átutazni több helyet, hogy sokféle dolgot megtudjon, megtapasztaljon vagy megtanuljon”. A Merriam-Webster szótár szerint az általcikázik szó jelentése „több helyet látogatni, hogy több információt szerezzen”. A Collins English Dictionary szerint az általcikázik szó jelentése „több helyet látogatni, hogy több tapasztalatot szerezzen”. Végül, a Dictionary.com szerint az általcikázik szó jelentése „több helyet látogatni, hogy információkat szerezzen”.

Asszociációk

A szó „általcikázik” sokféle asszociációt ébreszthet, amelyek között megtalálhatóak a közösségi élet és a közösségi média kapcsolatai. Az általcikázás olyan módja a közösségi média használatának, amikor valaki megosztja egy másik felhasználó által megosztott tartalmat, így továbbítva azt a közösségi hálózatban. Az általcikázás egy olyan módszer, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy közvetlenül megoszthassák és terjesszék egymás tartalmait, miközben továbbra is az eredeti forráshoz kötődnek. Ez a fajta közösségi média használat hatékony módja annak, hogy egy adott témában, termékben vagy szolgáltatásban érdekeltek továbbíthassák a tartalmat, ami hasznos lehet a márkák számára is.

Szinonimák

 1. Ugrál.
 2. Táncol.
 3. Feszít.
 4. Ugrándozik.
 5. Tompul.
 6. Robog.
 7. Gázol.
 8. Sétál.
 9. Sípol.
 10. Szekerezik.

Antonímák

Az „általcikázik” szónak néhány antonimája van, amelyek segíthetnek abban, hogy jobban megértsük ezt a szót. Az első antonimája az „elkerül”. Ez a szó arra utal, hogy valami mást választunk, valamit mást csinálunk, mint amit az „általcikázik” jelent. A másik antonimája a „megkerül”. Ez azt jelenti, hogy valamit kikerülünk, vagy körülkerülünk, anélkül, hogy részt vennénk benne. Egy harmadik antonimája a „kikerül”. Ez arra utal, hogy valamit kikerülünk, vagy kerülünk el, valamitől, ami valószínűleg nem kívánatos. Az „általcikázik” szónak ezek az antonimái segíthetnek abban, hogy jobban megértsük, mit jelent ez a szó.

Példamondatok

 1. A kisfiú általcikázott a játszótéren, miközben kedvenc játékát kereste.
 2. Az öregember általcikázott a szobában, hogy megtalálja a elveszett tárgyát.
 3. A család általcikázott a bevásárlóközpontban, hogy megtekintse az újdonságokat.
 4. A kutya általcikázott a kertben, hogy megcsipkedje a madarakat.
 5. A gyerekek általcikáztak a városban, hogy közelebbről is megnézhessék a monumentumokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: