Általesik szó jelentése

Az általesik szó egy olyan kifejezés, amelyet sokan használnak, de kevesen értik igazán. Ez a cikk megvizsgálja az általesik szó jelentését, és bemutatja, hogyan használható a mindennapi életben. Az általesik kifejezés megértése segíthet abban, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő emberek gondolkodását, és jobban megértsük a különböző kulturális hagyományokat.

Lexikológia

A szó általesik egy olyan kifejezés, amely a köznyelvben használt szavak és kifejezések általános értelmezésére utal. A szó általesik arra utal, hogy egy adott szó vagy kifejezés általánosan elfogadott jelentéssel bír, és a köznyelvben használt értelmében használják. Például a szó „család” általánosan elfogadott jelentése, hogy egy csoport ember, akik közös származást és/vagy kapcsolatot osztanak. Más szavak, mint például „szeretet” vagy „barátság” is általánosan elfogadott jelentéssel bírnak, amelyeket hasonló módon használnak a köznyelvben.

Etimológia

A „általesik” szó eredetének történelmi háttere egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. A görögök számos mitológiai lényt emlegettek, amelyeket általesiknek neveztek. Ezek a lények, amelyeknek szárnyaik voltak, számos alkalommal megjelentek a görög mítoszokban, és számos más kultúrában is megjelentek a középkorban. Ezek a lények rendszerint jó szándékkal jelentek meg, és segítettek az embereknek abban, hogy elérjék céljaikat. Ma a „általesik” szót azoknak a személyeknek használjuk, akik segítenek másoknak, hogy elérjék céljaikat, bármilyen módon is.

Jelentés különböző szótárakban

Az általesik szónak számos jelentése van a különböző szótárakban. A Merriam-Webster szótár szerint az általesik szó jelentése „valami, ami nem tökéletes, de elfogadható”. Az Oxford Advanced Learner’s Dictionary szerint az általesik szó jelentése „nem tökéletes, de elfogadható”. A Cambridge Dictionary szerint az általesik szó jelentése „valami, ami nem tökéletes, de elfogadható”. A Collins Dictionary szerint az általesik szó jelentése „nem tökéletes, de elfogadható”. Az Urban Dictionary szerint az általesik szó jelentése „valami, ami nem tökéletes, de elfogadható”. Az általesik szó jelentése tehát az, hogy valami nem tökéletes, de elfogadható.

Asszociációk

 • rímel.
 • cseng.
 • dallam.
 • vers.
 • szójáték.
 • zene.
 • együtt énekel.
 • hangulat.
 • szórímel.

Szinonimák

 1. beszélget.
 2. cseveg.
 3. panaszkodik.
 4. szórakoztat.
 5. közösségben van.
 6. konverzál.
 7. társalgik.
 8. suttog.
 9. énekel.
 10. magyaráz.

Példamondatok

 1. A kislány általesik a szobában.
 2. A könyvtáros tudja, hogy a gyerekek általesik a könyveket.
 3. Az iskolában általesik a tanárok előtt.
 4. A szülők általesik a gyerekeknek a jó viselkedésről.
 5. A barátok általesik egymásnak a legújabb pletykákról.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: