Alzat szó jelentése

Az alzat szó előfordulása a különböző nyelvekben és nyelvi szituációkban eltérő jelentést hordozhat. Az alzat szó jelentését a nyelvészeti és kulturális összefüggések, valamint az alzat szó használatának kontextusa alapján lehet megérteni. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az alzat szó jelentését az angol, a francia, a német, a spanyol és a portugál nyelvben.

Lexikológia

Az alzat szó lexikológiája különböző szóösszetételek és szóhasználatok formájában jelenik meg a nyelvben. Az alzat szó számos olyan jelentéssel rendelkezik, amelyek alapvetően a szó szemantikai jelentésére utalnak. Ezek közé tartozik az „elzárkózás”, a „korlátozás”, az „elutasítás”, a „visszatartás”, a „kétségbeesés” és az „elrejtés”. Az alzat szó számos szóösszetételben is megjelenik. Ezek közé tartozik az „alzatlan”, amely azt jelenti, hogy valamire nyitott és kész elfogadni, és az „alzatlanul”, amely azt jelenti, hogy valamit készséggel és örömmel fogad el. Az alzat szó használata egyes szólások és közmondások formájában is előfordul. Ezek közé tartozik az „alzatlan szívvel”, amely azt jelenti, hogy valakinek nincs ellenvetése, és az „alzatlan szívvel fogadni”, amely azt jelenti, hogy valakinek nincs ellenvetése, hogy valamit elfogadjon.

Etimológia

Az alzat szó eredete visszavezethető a 15. századi olasz alzare szóra, ami a „felhúzni” jelentéssel bír. A szó azóta is használatban van azzal a jelentéssel, hogy „felhúzni, felállítani, felfelé húzni”. A szó eredetileg a kötélhúzással és a munkával kapcsolatos tevékenységekre utal, és azt jelentette, hogy „felhúzni a kötelet”. Az alzat szó egyéb jelentései a mai napig hasonlóak az eredeti jelentéshez, és ez magába foglalja a fizikai vagy mentális erőfeszítéseket is, hogy valamit felfelé húzzanak, megkönnyítsenek, emeljenek, vagy felemeljenek.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „alzat” a német és a holland szótárakban az „alázat” szó jelentését viseli. A szó jelentése az alázat, becsület, tisztelet, engedelmesség, alázat, szelídség és udvariasság kifejezése. A szótárakban a szó jelentése „valami megbízható, megbecsült és tiszteletre méltó”. A szótárakban a szó jelentése „valami különleges, különleges szeretetteljes jelenlét”. A szótárakban a szó jelentése „valami, ami megbízható és megbecsült”. Az alzat szó jelentése tehát a tisztelet, a becsület, a szeretet, a különleges jelenlét, a megbízhatóság és a megbecsülés kifejezése.

Asszociációk

Az alzat szó sokak számára különböző asszociációkat vált ki. Az alzat szó sokak számára a komfortot és a biztonságot jelenti. Az alzatok az otthonokban, a munkahelyeken és más létesítményekben használatos biztonsági berendezések, amelyek megakadályozzák, hogy a személyek vagy tárgyak kárt okozzanak. Az alzatok különböző formákban és méretekben kaphatók, és általában különböző anyagokból készülnek. Az alzatok különböző funkciókat is elláthatnak, például a személyek és tárgyak védelmét, a biztonságos mozgás megakadályozását, a biztonsági rendszerek beállítását, stb. Az alzatok sokféle szituációban hasznosak lehetnek, például a lépcsők és a járdák biztonságos kijelöléséhez, a balesetek elkerüléséhez, a lopások megelőzéséhez, stb.

Szinonimák

 1. Emelkedik.
 2. Magasztal.
 3. Felszerel.
 4. Felállít.
 5. Felszökít.
 6. Fölhúz.
 7. Kihúz.
 8. Képvisel.
 9. Lelkendez.
 10. Megemel.

Antonímák

Alzat antonimái közé tartoznak olyan szavak, mint a leomlás, az összeomlás, a megsemmisülés és a felbomlás. Ezek a szavak azzal állnak ellentétben, hogy az alzatokat felépítik, állandóvá teszik, és stabilizálják. Leomlás azt jelenti, hogy egy építmény, épület vagy tárgy összeomlik, megsemmisül, vagy felbomlik. Az alzatok sokféle formában lehetnek jelen, például falak, oszlopok és mennyezetek. Ezek az alzatok segítenek megtartani a szerkezetet, és megakadályozzák, hogy az építmények összeomoljanak, megsemmisüljenek vagy felbomoljanak.

Példamondatok

 1. A szobában a falon lógó alzat egy csodálatos díszítőelem.
 2. Az alzatok segítségével a tárgyak szépen rendezhetőek el.
 3. Az alzatok csodálatosan díszítik a szobát.
 4. Az alzatok segítségével a különböző tárgyak szépen tárolhatók.
 5. Az alzatok egy különleges és szemet gyönyörködtető díszítőelemek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: