Amalgámoz szó jelentése

A szó „amalgámoz” egy olyan tudományos folyamatot jelöl, amelyet a különböző anyagok összekeverésével érnek el. Ez a folyamat az anyagok összeolvadását jelenti, amelyeket különböző formákban és méretűekben használnak. A cikk részletesen bemutatja, hogy milyen anyagok és milyen módszerekkel lehet amalgámozni, és milyen előnyöket nyújthat a különböző alkalmazásokban.

Lexikológia

Az amalgámozás olyan folyamat, amely során különböző értékeket, szokásokat, szimbólumokat, stílusokat és más megközelítéseket ötvöznek egymással, hogy létrehozzanak egy egységes összetevőt. Az amalgámozás általában két vagy több különböző elem összeolvasztásával jár, és gyakran olyan széles körű összetevőket tartalmaz, mint a kultúra, a tudomány, a technológia, a történelem és a művészet. Az amalgámozás segítségével olyan új és egyedi összetevőket hozhatunk létre, amelyek különböző területeken alkalmazhatók, és új kombinációkat hozhatnak létre. Az amalgámozás lehetővé teszi, hogy különböző szemléleteket, megközelítéseket és eszközöket ötvözzünk egymással, hogy kreatív és innovatív megoldásokat hozzunk létre.

Etimológia

A szó amalgámoz eredete a 16. századi latin amalgamere szóból származik, amelynek jelentése „összegyúrni”. A szó első alkalmazása a fizikában volt, amikor egy olyan anyagot jelölt, amely különböző összetevőkből áll, amelyek együtt képeznek egy homogén anyagot. Az amalgámozás első alkalmazása az arany és ezüst ötvözéséhez vezethető vissza, amelyet a gazdag emberek használtak, hogy különleges ékszereket és egyéb dolgokat készítsenek. Az amalgámozás többféle alkalmazást talált a történelem során, beleértve az arany- és ezüstötvözést, a különböző összetevők összekeverését, például a fémek, nyersanyagok és más anyagok összekeverését, valamint a gyógyszerek és a különböző összetevők összekeverését.

Jelentés különböző szótárakban

Amalgámoz szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint, amalgámoz azt jelenti, hogy „összekeverni vagy összetalálni különböző anyagokat, hogy egy egységes keveréket alkossanak”. Az Oxford English Dictionary szerint, amalgámoz azt jelenti, hogy „összekeverni különböző anyagokat, hogy egy egységes keveréket alkossanak, gyakran úgy, hogy egy közös anyagot hozzanak létre”. A Cambridge English Dictionary szerint, amalgámoz azt jelenti, hogy „összekeverni különböző anyagokat, hogy egy egységes keveréket alkossanak, gyakran úgy, hogy egy közös anyagot hozzanak létre, amelyet általában ötvözetnek neveznek”.

Asszociációk

 • keverés.
 • összefésülés.
 • egyesítés.
 • összeolvasztás.
 • összefonás.
 • összemosás.
 • összekeverés.
 • összefogás.

Szinonimák

összefoglal, összefésül, összemos, összetartozik, összekever, összefon, összeolvad, összegyúr, összefonódik.

Példamondatok

 1. Az általános iskolai tanulmányokat az egyetemi tanulmányokkal amalgámozták.
 2. A két cég egyesítette erőforrásait, és az üzleti modelljét is amalgámozta.
 3. A két különböző stílusú zenét ötvözték, hogy egy új, egyedülálló hangzást amalgámozzanak.
 4. Az író számos különböző irodalmi stílust és témát amalgámozott a regényében.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: