Amice szó jelentése

Az amice egy latin szó, amelyet a katolikus egyházban használnak. A szó jelentése „barátság”, és gyakran használják a szentmisékben, amikor a pap és a hívek között közös imádságokat tartanak. Az amice szó használatával a pap és a hívek kifejezhetik egymás iránti tiszteletüket és szeretetüket. A cikk megvizsgálja az amice szó jelentését, valamint a szó használatát a katolikus egyházban.

Lexikológia

A szó amice a latin eredetű, jelentése „barátságos” vagy „szeretetteljes”. Az amice szó az előírt rituálé részeként szerepel az anglikán és a római katolikus liturgiában. Az amice-t az egyházi szolgák viselik, mielőtt elkezdenék a liturgiát végrehajtani. Az amice egy köpeny, amelyet az egyházi szolgák viselnek, miközben a liturgiát végrehajtják. Az amice egy hosszú, szűk köpeny, amelyet a fejükre helyeznek, és szorosan a nyakukhoz kötik. Az amice-t színes szalaggal díszítik, és a köpeny színe a liturgiától függően változhat. Az amice-t a liturgiában a szent misék előtt viselik, és a liturgiát követően is. Az amice-t viselni az egyházi szolgák számára egyfajta tisztelet jelének számít, és a szeretet és a barátság jelképe is.

Etimológia

A szó eredete mélyen gyökerezik a latin nyelvben. A „amictus” szó jelentése „köpeny” vagy „ruha”, és ez a szó gyakran használatos volt a római katolikus egyházban, hogy jelölje a papok szent ruháját. A „amictus” szó alapján készült „amice”, amely egy köpeny vagy egy köpeny, amelyet a papok a hátukon hordoztak. Az „amice” a hagyományos liturgikus szolgálatokhoz is használatos, amelyeket a papok hordoznak a fejükön. Az „amice” egyike a szent ruháknak, amelyeket a papok a liturgikus szolgálatokhoz viselnek.

Jelentés különböző szótárakban

A szó amice, melyet a latin amicitia szóból származtatnak, jelentése általában „barátság”, „szeretet” vagy „szeretetlenség”. A Merriam-Webster szótár szerint a szó jelentése „egymás szeretetét és tiszteletét kifejező szeretetteljes kapcsolat”. A Cambridge Dictionary szerint a szó jelentése „a két ember közötti szeretet és bizalom”. A Collins Dictionary szerint amice jelentése „a szeretet és a bizalom kifejezése egymás iránt”. Az Oxford English Dictionary szerint a szó jelentése „barátságos és szeretetteljes kapcsolat két ember között”.

Asszociációk

 • templomi szolgálat,.
 • szerzetes,.
 • egyházi ruha,.
 • liturgikus ruha,.
 • kánoni ruha,.
 • kápó,.
 • gyöngyözés,.
 • fehér,.
 • tisztaság,.
 • szent,.
 • áldozat.

Szinonimák

 1. Manteau.
 2. Capuche.
 3. Veste.
 4. Écharpe.
 5. Gilet.
 6. Paletot.
 7. Châle.
 8. Pelisse.
 9. Cape.
 10. Revers.

Példamondatok

 1. Az amice-t az apáca a fején viselte a szentmisén.
 2. Az amice-t különböző színekben készítik.
 3. Az amice a szertartás része.
 4. Az amice-t személyre szabottan készítik.
 5. Az amice-t szimbolikus jelentéssel ruházzák fel.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: