Amiként szó jelentése

A „amiként” szó egy nagyon hasznos kifejezés, amely sokféle módon használható a különböző nyelvekben. Ebben a cikkben megtudhatjuk, hogy mi is pontosan a „amiként” szó jelentése, hogyan használhatjuk a különböző nyelvekben, és milyen más kifejezésekkel helyettesíthetjük.

Lexikológia

Szó amiként egy olyan kifejezés, amely azt jelenti, hogy az adott szó használata egy adott kontextusban, vagyis egy adott helyzetben, értelemben használható. Ez azt jelenti, hogy a szót egy adott szituációban használják, és a kontextus alapján értelmezik. Például, ha valaki azt mondja, „szó amiként”, akkor az azt jelenti, hogy a szót az adott helyzetben, vagyis a kontextusban kell használni. Ez lehetővé teszi, hogy a szó értelmezését kontextusában értelmezzük, ami segíthet abban, hogy megértsük a szó jelentését.

Etimológia

„Amiként” szó eredetét a latin „amictus” szóhoz köthetjük, ami öltözködésre utal. A szó a 16. században terjedt el, és azóta is használatos a mai napig. A szó eredeti jelentése „úgy, ahogy” vagy „úgy, mint”. A kifejezés használata közvetlenül kapcsolódik a latin „amictus” szóhoz, ami magában foglalja az öltözködés különböző formáit. Az öltözködés különböző formái lehetnek a viselet, a ruházat, az öltözködés és a smink. A „amiként” kifejezés használata lehetővé teszi, hogy a beszélő a különböző öltözködési formák megjelenítésével kifejezze magát. A kifejezés használata lehetővé teszi, hogy a beszélő a különböző öltözködési formák megjelenítésével kifejezze magát. A kifejezés használatával a beszélő képes arra, hogy összehasonlítást tudjon végezni két, vagy több dolog között, és így könnyebben elmagyarázza érveit.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban nagymértékben eltérhet. Az egyik leggyakoribb és legáltalánosabb szótár a Webster’s New World College Dictionary. Ebben a szótárban a szó jelentése szabatosan meghatározott, és gyakran különböző tárgyak, fogalmak, események és jelenségek általános jelentését is tartalmazza. A Webster’s New World College Dictionary a következőket írja a szó jelentéséről: „A szó jelentése a tárgyak, fogalmak, események vagy jelenségek általános értelme, amelyet a társadalomban elfogadott szavak, kifejezések vagy szimbólumok fejeznek ki”. A szó jelentése tehát a társadalomban elfogadott szavak, kifejezések vagy szimbólumok általános értelme.

Asszociációk

  • mint.
  • ahogy.
  • úgy.
  • hogy.
  • hasonlóan.
  • így.
  • olyan módon.

Szinonimák

mint, olyan módon, úgy, ahogy, hasonlóképp.

Példamondatok

„Ő ugyanúgy szerette a kutyákat, amiként én.”.
„Készültünk a versenyre, amiként az előző években.”.
„A szülei segítettek neki a tanulásban, amiként tőlük elvárható.”.

Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: