Ampa szó jelentése

Az „ampa” szó egy olyan szleng, amelyet elsősorban a fiatalok között használnak. A szó jelentése és eredete még mindig vita tárgya, de általában azt jelenti, hogy „nagypapa” vagy „nagymama”. Az „ampa” szó használata számos kultúrában elterjedt, és sokféle módon használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentéseket társítunk az „ampa” szóhoz, és hogyan használják a különböző kultúrákban.

Lexikológia

Ampa egy rövidítés a „Ampallang” szóból, amely a köznyelvben egyfajta fül piercinget jelent. Egy ampa piercing egy kis, összecsukható piercing, amelyet általában a fülkagyló közepén helyeznek el. Az ampa piercingek egyike a legnépszerűbb fül piercingeknek, mivel rendkívül szép, különleges és kifejező. Az ampa piercingeket általában különböző méretű és formájú fülgyűrűkkel és kiegészítőkkel lehet kombinálni, hogy egyedi és egyéni megjelenést biztosítson a viselőjének. Az ampa piercingek különösen népszerűek a fiatalok körében, akik szeretik kifejezni magukat egy egyedi megjelenéssel.

Etimológia

A „ampa” szó eredete a nyugat-afrikai nyelvekből származik, és azt jelenti, hogy „apa”. A szó számos nyugat-afrikai nyelvben megtalálható, és gyakran használják az apai szeretet, tisztelet és a család egységének kifejezésére. Az „ampa” szó gyakran használatos a szülő-gyermek kapcsolatokban, és ezt is használják a tisztelet kifejezésére, amelyet a családban tapasztalhatunk. Az „ampa” szót általában azok használják, akik a nyugat-afrikai kultúrából származnak, de a szó népszerűsége a világ más részein is nő. Az „ampa” szót már sokféle kontextusban használják, például a családi életben, a szülő-gyermek kapcsolatokban, valamint a barátságokban és a szeretet kifejezésében.

Jelentés különböző szótárakban

Ampa szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az ampa szó egy olyan szó, amelyet a 19. században kezdtek használni, és azt jelenti, hogy „egy személy, aki egy másik személynek örökösödési jogot ad, aki örökséget hagy neki”. A Merriam-Webster szótár szerint az ampa szó azt jelenti, hogy „egy személy, aki egy másik személynek örökséget hagy, vagy aki jogi jogokat ad neki”. Tehát, bár a két szótár eltérő jelentést ad az ampa szónak, mindkettő azt jelenti, hogy egy személy örökséget hagy egy másik személynek.

Asszociációk

 • erősítő.
 • hang.
 • sztereó.
 • feszültség.
 • sáv.
 • jel.
 • audió.

Szinonimák

 1. denevér.
 2. veszett.
 3. ügyes.
 4. kéményseprő.
 5. száguldó.
 6. szaladgál.
 7. szalad.
 8. repül.
 9. léghajó.
 10. lebeg.

Példamondatok

 1. Az ampa segített nekem abban, hogy megértsük a feladatot.
 2. Az ampa által kapott információk segítettek a döntéshozatalban.
 3. Az ampa képzési program segített nekem, hogy jobban megértsük a témát.
 4. Az ampa jelentősen hozzájárult a tanulási folyamatokhoz.
 5. Az ampa számos hasznos eszközt kínál a tanuláshoz.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: