Angolkór szó jelentése

Az angolkór egy fertőző betegség, amelyet a Borrelia burgdorferi baktérium okoz. A baktérium általában a szúnyogok által terjesztett betegség, és számos tünetet okozhat, beleértve a bőrkiütéseket, a fáradtságot, a fejfájást és az ízületi fájdalmat. Az angolkór a világ számos országában előfordul, és a megfelelő kezelés hiányában súlyos szövődményekhez vezethet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a pontos jelentése az angolkórnak, és hogyan lehet megelőzni és kezelni.

Lexikológia

Az angolkór egy fertőző betegség, amelyet a Borrelia burgdorferi baktérium okoz. A baktérium általában a szúnyogok harapásával terjed, de közvetlenül is terjedhet az emberek között. Az angolkór tünetei hasonlítanak a többi bakteriális fertőzéshez, és lehetnek különböző súlyosságúak. Az alacsonyabb súlyosságú tünetek közé tartozik a láz, a fáradtság, a szédülés, a fejfájás, a nyirokcsomó-megnagyobbodás, és a bőrkiütés. Az ilyen tünetek általában néhány hét alatt elmúlnak, ha nem kezelik őket. Az angolkór súlyosabb tünetei közé tartoznak a szív- és idegrendszeri problémák, az ízületi gyulladás és a szembetegségek. Ezek a tünetek hosszabb ideig tarthatnak, és még évek múlva is jelentkezhetnek. A legjobb kezelés megelőzés, amely magában foglalja a szúnyogok elleni védekezést, és a fertőzés korai felismerését.

Etimológia

Az angolkór szó eredete a 19. századra nyúlik vissza. Az angol orvosok először használták a kifejezést akkor, amikor megfigyelték, hogy a skót birkákban egy új és ismeretlen betegség jelent meg. A betegség olyan tüneteket okozott, mint a fáradtság, a változó étvágy, a hirtelen testsúlyvesztés és a változó hőmérséklet. A skót birkákban a betegség egyre súlyosabbá vált, és a 19. században az orvosok a „scrofula” nevet adták neki. Később, amikor az angol orvosok megfigyelték a hasonló tüneteket a más állatokban is, akkor azt az angolkór nevet adták neki. Az angolkór szó eredetileg azt jelentette, hogy „angol betegség”, de ma már azt jelenti, hogy bármilyen, ismeretlen eredetű betegség.

Jelentés különböző szótárakban

Angolkór szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster Dictionary szerint az angolkór egy fertőző betegség, amelyet a Rickettsia prowazekii baktérium okoz. Ez a baktérium általában vérzéses láz, fejfájás, izomfájdalom és hányás formájában jelenik meg. A Cambridge Dictionary szerint az angolkór egy fertőző betegség, amelyet a Rickettsia baktérium okoz és amelyet általában vérzéses láz, fejfájás, izomfájdalom és hányás formájában jelent meg. A Collins Dictionary szerint az angolkór egy fertőző betegség, amelyet a Rickettsia baktérium okoz és amelyet általában vérzéses láz, fejfájás, izomfájdalom és hányás formájában jelent meg.

Asszociációk

 • Magyarország.
 • magyar nyelv.
 • magyar kultúra.
 • magyar történelem.
 • Magyar Királyság.
 • Arpad-ház.
 • Szent István.
 • Kárpát-medence.
 • szláv nyelvek.
 • magyar hagyományok.
 • magyar népballadák.
 • magyar népviselet.

Szinonimák

 1. Nyelvrokonság.
 2. Dialektus.
 3. Idegen nyelv.
 4. Közös nyelv.
 5. Közös kultúra.
 6. Származás.
 7. Etnikum.
 8. Népcsoport.
 9. Közösség.
 10. Nemzet.

Példamondatok

 1. Az angolkór hatalmas károkat okozott a mezőgazdasági termékek árának csökkenésében.
 2. Az angolkór veszélyes betegség, amelyet a szúnyogok terjesztenek.
 3. A kutatók még mindig küzdenek az angolkór ellen.
 4. Az angolkór megfertőzheti a madarakat és a vadállatokat is.
 5. Az angolkór tünetei közé tartozik a láz, a fáradtság és a vérzés.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: