Angolos szó jelentése

Az angol nyelv az egyik legelterjedtebb nyelv a világon, amelynek számos szótára, kifejezése és jelentése van. Az angol szó jelentése azonban nem mindig egyértelmű, mivel sokféle szót használhatunk ugyanazon kifejezés kifejezésére. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az angol szó jelentése milyen sokféle lehet, és hogyan lehet ezeket megérteni.

Lexikológia

Szó angolos jelentése nagyon egyszerű. Az angolos szó egy olyan szó, amelyet angolul használnak, de más nyelveken is használják. Az angolos szavak gyakran használatosak a más nyelvekben, de nem mindig jelentik ugyanazt, mint az eredeti angol szó. Például, a „kávé” angolul kávé, de spanyolul kávé, és olaszul caffè. Ezek a szavak ugyanazt jelentik, de különböző nyelvekben használják őket.

Etimológia

Az angol szó eredete még az ókori időkre nyúlik vissza. A szó eredetileg a germán nyelvből származik, amelyet a germán népek használtak a 8. században. Az angol szó az „anglos” szóból származik, amely a germán „angul” szóból ered. A „angul” szó maga egy régi germán szó, amely a „angulus” szóból származik. A „angulus” szó jelentése „kanyar” vagy „szög”, amely a germánok által lakott terület alakjára utal. Az „angul” szó eredetileg a germánok által lakott területet jelölte, amelyet Anglia-szerte ismertek.

Jelentés különböző szótárakban

Az angol szavak jelentése a különböző szótárakban igen eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary például az angol nyelv legátfogóbb szótára, amely sokoldalú jelentéseket kínál a szavaknak. Az Oxford szótár a szavak eredetét is közli, így a felhasználók jobban megérthetik a szó jelentését. Az American Heritage Dictionary is nagy hangsúlyt fektet a szavak eredetére, és különleges figyelmet szentel a szavak gyakorlati használatának. A Merriam-Webster szótár a szavak elsődleges jelentését közli, és a felhasználók számára könnyebbé teszi a jelentés megértését. Mindezek mellett a Cambridge Dictionary is hasonló jelentéseket közöl az angol szavakról, de további információkat is biztosít a szavak használatáról és gyakorlati alkalmazásáról.

Asszociációk

 • Magyarország.
 • Nyelvtanulás.
 • Kultúra.
 • Iskola.
 • Fordítás.
 • Külföldi.
 • Tanulmányok.
 • Nyelvvizsga.
 • Utazás.
 • Munka.

Szinonimák

 1. Kanyarodás.
 2. Görbe.
 3. Visszafordulás.
 4. Elhajlás.
 5. Forgás.
 6. Kör.
 7. Csavar.
 8. Előrehaladás.
 9. Körzés.
 10. Körbefordulás.

Példamondatok

 1. Az angolos csoportok összegyűltek, hogy megbeszéljék a következő lépéseket.
 2. Az angolos tanár állandóan vicceket mesélt a diákoknak.
 3. Az angolos könyvtárban számos különböző típusú könyvet találsz.
 4. Az angolos táncok nagyon látványosak és izgalmasak.
 5. Az angolos áruk széles választékát kínálják a fogyasztóknak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: