Antennatorony szó jelentése

Az antennatoronyok olyan magas építmények, amelyeket a rádió- és televíziós adások, a rádiófrekvenciás kommunikáció és más rádiós technológiák kiszolgálására használnak. Ezek az építmények különböző méretűek lehetnek, és számos különböző technológiai komponenst tartalmazhatnak. Az antennatoronyok szerepe a rádiófrekvenciás kommunikációban a jelek továbbításában és fogadásában rejlik.

Lexikológia

Az antennatorony lexikológiája a rádió- és televíziós jelek átvitelének fizikai eszközét jelenti. Az antennatoronyok a különböző rádió- és televíziós jelek átvitelére szolgálnak, és gyakran a hegyeken, magas épületek tetején vagy dombokon találhatók. Az antennatoronyok magasak, és a rádió- és televíziós jelek átvitelének megfelelően változó méretűek lehetnek. Az antennatoronyok általában a környező területek rádió- és televíziós jeleinek küldésére és fogadására szolgálnak. Az antennatoronyok különböző méretűek lehetnek, és azoknak a rádió- és televíziós jeleknek az átvitelére szolgálnak, amelyeket a környező területeken lévő felhasználók fogadnak. Az antennatoronyok számos más funkciót is elláthatnak, beleértve a rádiófrekvenciás jelek átvitelét, a vezetékes és vezeték nélküli adatátvitelt, a rádió- és televíziós jelek átvitelét, valamint a különböző rádió- és televíziós adások átvitelét.

Etimológia

A szó „antennatorony” eredete az angol „antenna tower” kifejezésből származik. Az „antenna” szó a latin „antenna” szóból származik, ami magában foglalja az „antennae” szót, ami a szöcskék és hernyók szárnyait jelenti. A „tower” szó pedig a latin „turris” szóból származik, ami toronyt jelent. A szóösszetétel egy olyan toronyra utal, amelyet rádióantennák számára használnak.

Jelentés különböző szótárakban

Az antennatorony jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az antennatorony egy olyan magas, általában fémből készült szerkezet, amelyet a rádióhullámok terjesztéséhez vagy fogadásához használnak. A Merriam-Webster szótár szerint ez egy magas, általában fémből készült szerkezet, amelyet a rádióhullámok terjesztéséhez vagy fogadásához használnak, és amelyet a rádióadók, a televízióadók vagy a műholdas kommunikációs rendszerek használnak. Az American Heritage Dictionary (AHD) szerint az antennatorony egy olyan magas, általában fémből készült szerkezet, amelyet a rádióhullámok, a televíziós jelek vagy a műholdas jelek terjesztéséhez vagy fogadásához használnak.

Asszociációk

Az antennatoronyok sok ember számára elsősorban a tévékép és a rádiós szórakozások jutnak eszébe. Az antennatoronyok több mint 60 éve vannak jelen a levegőben, és sok más funkciót is betöltenek. Az antennatoronyok segítenek a mobiltelefon-hálózatokon keresztül küldött üzenetek és hívások továbbításában, valamint a rádiófrekvenciás jelek és adatok terjesztésében. Az antennatoronyok segítik a hatóságokat a központi szabályozásban, amely lehetővé teszi, hogy az állam és a helyi közigazgatások kontrollálják a rádiófrekvenciás sávok használatát. Az antennatoronyok ezen kívül a környezeti és meteorológiai adatok továbbításában is fontos szerepet játszanak.

Szinonimák

 1. aerial.
 2. aerialist.
 3. dipole.
 4. dish.
 5. mast.
 6. parabolic.
 7. radio.
 8. reflector.
 9. satellite.
 10. transmission.

Antonímák

Antennatorony antonimái közé tartoznak a szabadtéri létesítmények, amelyek nem közvetítenek jeleket. Ezek lehetnek erdők, szántóföldek, parkok, tavak és más, hasonlóan környezetbarát létesítmények. Ezek a helyek nemcsak a környezet szempontjából kedvezőek, hanem közvetlenül a közösség számára is, hiszen jelentős mértékben hozzájárulnak a természeti környezet megőrzéséhez és szépítéséhez. Más antonimák közé tartoznak a szélenergia-termelő létesítmények, amelyek a légköri szél energiáját hasznosítják, hogy áramot termeljenek. Ezek a létesítmények nemcsak környezetbarátak, hanem közvetlenül is jelentős mértékben hozzájárulnak a közösség energiaellátásához.

Példamondatok

 1. Antennatorony a városban segíti a helyi rádióállomások szolgáltatásainak nyújtását.
 2. A közeli antennatoronynak köszönhetően a város lakói élvezhetik a széleskörű rádiós szolgáltatásokat.
 3. Az antennatorony biztosítja a lakosok számára a széles sávú rádiós kapcsolatot.
 4. Az antennatorony segíti a rádiós adások terjesztését a városban.
 5. Az antennatorony szolgáltatja a rádióállomások számára a kapcsolati lehetőséget.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: