Antitalentum szó jelentése

Az antitalentum egy új szó, amelyet a szakértők és a vezetők egyre gyakrabban használnak a munkahelyi teljesítmények és a vezetői szerepek értékeléséhez. Az antitalentum kifejezés egy olyan koncepció, amely arra ösztönzi az embereket, hogy elkerüljék a káros szokásokat és képességeket, amelyek akadályozzák a sikeres teljesítményt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen konkrét jelentése van az antitalentum szónak, és hogyan lehet hasznosítani a munkahelyi teljesítmények javításához.

Lexikológia

Az antitalentum olyan kifejezés, melyet a munkaerő-kiválasztásban használnak. Az antitalentum olyan készségek, kompetenciák vagy személyiségjegyek, melyek károsak lehetnek a munkavállaló teljesítményére. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek megakadályozhatják egy adott személy sikeres munkavégzését. Az antitalentumok lehetnek olyanok, mint például a motiválatlanság, a konfliktuskezelési képtelenség, a csapatmunkával szembeni ellenállás, a passzivitás vagy a szervezeti kultúrával szembeni ellentmondásos magatartás. Ezek a tulajdonságok korlátozhatják a munkavállaló teljesítményét és egyenlőtlenné tehetik a csapatban.

Etimológia

Az antitalentum szó eredete összetett. Az első rész az „anti” szóból származik, amely az angolban „ellen” jelentést hordoz. A második rész a „talentum” szóból származik, amelyet a latin „talentum” szóból vezetnek le, amelyet a görög „talanton” szóból vezetnek le, amelyet a „talanton” szóból vezetnek le, amely magában foglalja az „érzéket” és a „képességet”. Az antitalentum szó tehát azt jelenti, hogy „ellenérzék” vagy „ellenképesség”. Az antitalentum szó először a 18. században jelent meg, és azóta használják arra, hogy leírják azt a képességet, amellyel valaki képes felvenni a küzdelmet másokkal, akik jobb képességekkel rendelkeznek.

Jelentés különböző szótárakban

Az antitalentum szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az antitalentum „a valakiben lévő, szokatlanul alacsony képességek, képességek és készségek összessége, amelyeket egy személynek meg kell tanulnia ahhoz, hogy egy adott feladatot elvégezzen”. Az American Heritage Dictionary szerint az antitalentum „a valakiben lévő szokatlanul alacsony képességek, készségek és képességek összessége, amelyeket meg kell tanulniuk ahhoz, hogy egy adott feladatot elvégezzenek”. A Merriam-Webster szótár szerint az antitalentum „a valakiben lévő, szokatlanul alacsony képességek, készségek és képességek összessége, amelyeket meg kell tanulniuk ahhoz, hogy egy adott feladatot elvégezzenek”.

Asszociációk

 • képességek hiánya,.
 • kudarc,.
 • képesség hiányosságok,.
 • elégtelenség,.
 • korlátozott képességek,.
 • képtelenség,.
 • kudarcok,.
 • sikertelenség,.
 • tehetetlenség,.
 • korlátozott potenciál,.
 • kompetencia hiány,.
 • fejletlenség.

Szinonimák

 1. Ineptitude.
 2. Incompetence.
 3. Inability.
 4. Ineffectiveness.
 5. Unskillfulness.
 6. Unsuitability.
 7. Impotence.
 8. Weakness.
 9. Inaptitude.
 10. Inadroitness.

Példamondatok

 1. Az antitalentum egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy valaki nem rendelkezik a szükséges készségekkel ahhoz, hogy sikeres legyen.
 2. A színésznek nagy antitalentuma van, mivel nem tudja színpadi jelenlétét megőrizni.
 3. Az antitalentum azoknak az embereknek a kifejezése, akik nem rendelkeznek a megfelelő készségekkel ahhoz, hogy sikeresek legyenek.
 4. Az antitalentum jelentős akadályt jelenthet azok számára, akik szeretnének előrehaladni a karrierjükben.
 5. Az antitalentum azoknak az embereknek a kifejezése, akiknek nincs megfelelő készségeik ahhoz, hogy sikeresek lehessenek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: