Anyaggyűjtés szó jelentése

Az anyaggyűjtés a környezeti tudatosság egyik alapvető eleme, amely segíthet a szemét csökkentésében és a hulladékhasznosításban. Az anyaggyűjtés folyamata során a különböző anyagok, például a papír, üveg, műanyag és fém, összegyűjtésre kerülnek, hogy a környezetünket kímélőbbé tegyék. Ezen cikkünkben megvizsgáljuk, hogy az anyaggyűjtés milyen jelentéseket hordoz, és hogyan segíthet a környezetünk védelmében.

Lexikológia

Az anyaggyűjtés az egyik legfontosabb lépés a kutatás előkészítésében. Az anyaggyűjtés lehetővé teszi a kutató számára, hogy a megfelelő információkat megszerezze, amelyek alapján meg tudja állapítani a kutatás célját és következtetéseket vonhat le. Az anyaggyűjtés lehetővé teszi a kutatónak, hogy megvizsgálja a kutatás témáját, és megértsen egy adott problémát. Az anyaggyűjtés lehetővé teszi a kutatónak, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen a téma szakértőivel, valamint megvizsgálja az adott témával kapcsolatos korábbi kutatásokat. Az anyaggyűjtés lehetővé teszi a kutatónak, hogy összegyűjtse az adott témával kapcsolatos információkat, és összehasonlítsa azokat, hogy megértsen egy adott problémát. Az anyaggyűjtés segítségével a kutató megtalálhatja a megfelelő szakirodalmat, amely alapján meg tudja állapítani a kutatás célját és következtetéseket vonhat le.

Etimológia

Az anyaggyűjtés szó eredete több mint ezer évre nyúlik vissza. Az első ismert használata a 8. században történt meg, amikor a nyugat-európai nyelvekben az „anyag” szót használták a különböző tárgyak gyűjtésére. Az első földrajzi környezetben a gyűjtés az állatok és növények vadászatát, és a földből, fából, kőből, sárból és más alapanyagokból való összegyűjtését jelentette. A 14. században az európai nyelvekben a „gyűjtés” szót használták a szántás és vetés, valamint az összeszerelés, összegyűjtés és kész termékek előállítására. A 19. században az „anyaggyűjtés” szó a különböző alapanyagok és más anyagok összegyűjtésére és feldolgozására vonatkozott. Ma az anyaggyűjtés a termékek gyártásának első fázisát jelenti, amely magában foglalja az alapanyagok és más anyagok összegyűjtését, feldolgozását és előkészítését a további munkák elvégzéséhez.

Jelentés különböző szótárakban

Anyaggyűjtés szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az anyaggyűjtés a „különböző anyagok, információk és adatok összegyűjtése, összeírása vagy összegyűjtése”. A Merriam-Webster szerint az anyaggyűjtés a „fizikai, szociális, jogi, kulturális, szellemi és más típusú anyagok és információk összegyűjtése és rendszerezése, hogy segítsék a kutatást, az elemzést vagy a tanulmányozást”. A Cambridge Dictionary szerint az anyaggyűjtés „a kutatások, tanulmányok vagy más projektek alapjául szolgáló információk összegyűjtése”. Mindegyik szótár kiemeli, hogy az anyaggyűjtés fő célja a kutatás, tanulmányozás vagy a projektek elősegítése.

Asszociációk

 • hulladék.
 • szelektív gyűjtés.
 • újrahasznosítás.
 • környezetvédelem.
 • komposztálás.
 • szemétszállítás.
 • szelektív hulladékgyűjtő.
 • konténer.

Szinonimák

 1. hulladékgyűjtés.
 2. összegyűjtés.
 3. szemétgyűjtés.
 4. gyűjtés.
 5. összekészítés.
 6. gyűjtögetés.
 7. összetákolás.
 8. összeszedés.
 9. összeválogatás.
 10. összetömörítés.

Példamondatok

 1. Az iskolában rendszeres anyaggyűjtést szervezünk a rászoruló családok megsegítésére.
 2. Az anyaggyűjtés eredményeképpen sok ruhát gyűjtöttünk össze, amelyeket a helyi jótékonysági szervezetnek adtunk.
 3. Az anyaggyűjtés során a lakosság nagy lelkesedéssel és sok adománnyal járult hozzá.
 4. Az anyaggyűjtés eredményeképpen sikerült számos szükségletet elégítenünk ki.
 5. Az anyaggyűjtés során az emberek nagy összefogással segítették egymást.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: