Anyanyúl szó jelentése

Az anyanyúl szóval sokan találkozhatunk a mindennapokban, de vajon tudjuk, hogy pontosan mi is az anyanyúl szó jelentése? Az anyanyúl szóval kapcsolatban sok különböző vélemény létezik, de a legfontosabb az, hogy megértsük a szó hátterét és jelentését. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az anyanyúl szó eredetét és jelentését, hogy jobban megértsük, hogyan használjuk a kifejezést.

Lexikológia

Anyanyúl egy szimbolikus kifejezés, amelyet gyakran használnak az emberek, hogy jelezzék, hogy egy személynek nagyon sok bölcsessége és tapasztalata van. Az anyanyúl szó szimbolizálja a tiszteletet és a szeretetet, amit egy személynek adhatunk, aki fontos nekünk, és akinek sokat köszönhetünk. Az anyanyúl szó arra is utal, hogy egy személy általában életünk meghatározó személye, akinek sokat köszönhetünk, és akivel életünk nagy részét megoszthatjuk. Az anyanyúl szó arra is utal, hogy egy személynek sok tapasztalata van, amit másokkal megoszthat. Az anyanyúl szó arra is utal, hogy egy személynek nagy bölcsessége van, ami segíthet másoknak. Az anyanyúl szó arra is utal, hogy egy személynek nagy szeretete van, ami segíthet másoknak. És végül, az anyanyúl szó arra is utal, hogy egy személynek nagy tisztelete van, ami segíthet másoknak.

Etimológia

Az „anyanyúl” szó eredete a történelemben nagyon régre nyúlik vissza. A szó eredete a XI. században vezethető vissza, amikor a német nyelvben „amme” néven ismerték. A szó jelentése az „egy személy, aki egy gyermeket nevel, de nem az anya”. A szó eredete az egyik legősibb német szó, ami a mai napig használatban van. A szó használata elterjedt az egész Európában, és a nyelvészek szerint a szó eredete a „ammer”, ami a német nyelvben „egy személy, aki egy gyermeket nevel” jelentéssel bír. A szó eredete azóta is nagy népszerűségnek örvend, és ma már sok nyelven használják, beleértve az angolt, a francia-t, a spanyolt és még sok más nyelvet.

Jelentés különböző szótárakban

Az anyanyúl szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az anyanyúl szó jelentése „az anya által használt nyelv vagy dialektus”, míg a Merriam-Webster szótár szerint az anyanyúl „az anya által használt nyelv, amelyet a gyermek korán elsajátít”. Az American Heritage Dictionary of the English Language szerint az anyanyúl „az anya által használt nyelv, amelyet a gyermek általában korán elsajátít”. Az anyanyelvnek számos más jelentése is lehet, amelyeket a különböző szótárakban találhat meg. Az anyanyelv lehet a hagyományos nyelv, amelyet az anya használ, a hagyományos nyelv, amelyet a család használ, vagy a hagyományos nyelv, amelyet az adott közösség használ. Az anyanyelv lehet a nemzeti nyelv, amelyet az anya használ, vagy a nemzeti nyelv, amelyet az adott közösség használ. Az anyanyelv lehet az anya által használt nyelv, amelyet a gyermek korán elsajátít, vagy az anya által használt nyelv, amelyet a gyermek később elsajátít.

Asszociációk

 • kacsázás.
 • madár.
 • ének.
 • repülés.
 • víz.
 • élőhely.
 • életmód.
 • állatvilág.
 • színek.
 • szabadság.

Szinonimák

 1. csipog.
 2. sípol.
 3. pípál.
 4. csiripel.
 5. suttog.
 6. sziszeg.
 7. suttogózik.
 8. kurjongat.

Példamondatok

 1. A kis anyanyúl szépen ugrándozott a füvön.
 2. Az anyanyúl ügyesen ugrott át a kerítésen.
 3. Az anyanyúl szívből nevette, amikor a kisgyerek megsimogatta.
 4. Az anyanyúl nagyokat ugrált, amikor meglátta a rágcsálókat.
 5. A kertben sétáló anyanyúl nagyon büszkén húzta maga után a kis tojásait.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: