Apellál szó jelentése

Az „apellál” szó jelentése egy olyan kifejezés, amely az egyesült államokbeli jogrendszerekben jelentős jelentőséggel bír. Az apellálás a jogorvoslati eljárás formája, amely lehetővé teszi a bíróságok számára, hogy megvizsgálják bizonyos ügyeket, és újabb döntéseket hozzanak. A jogorvoslatok segítségével a bíróságok képesek a bírósági döntések felülvizsgálatára, amelyeket korábban meghoztak. A jogorvoslati eljárás lehetővé teszi a bíróságok számára, hogy megvizsgálják az elsőfokú bírósági döntéseket, és megvizsgálják, hogy azok megfelelnek-e a jogrendszerben meghatározott szabályoknak. Ez a cikk részletesen kifejti az „apellál” szó jelentését, és megvizsgálja, hogyan használható a jogorvoslati eljárásokban.

Lexikológia

A szó apellálás azt jelenti, hogy egy szót vagy szókapcsolatot olyan módon írunk le, hogy a kiejtését és az eredeti jelentését megőrizzük. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a szavakat helyesen és következetesen írjuk le, és hogy biztosítsuk, hogy a szóközök, az ékezetek és más szójelek helyesen kerüljenek beillesztésre. A szó apellálás lehetővé teszi, hogy a szavakat megfelelően és egységesen írjuk le, így biztosítva, hogy az olvasók megértsék a szöveget.

Etimológia

A szó eredete a latin „appellare” szóból származik, ami „meghívni”, „meghívást küldeni” jelent. A szó a 14. században került be a tudományos nyelvbe, és akkoriban azt jelentette, hogy „valakit meghívni a bíróságra”. A szó eredete tehát a jog és a bíróságokhoz köthető. Azóta a szó számos más kontextusban is használatos, például a közgazdaságtanban, ahol az apellálást a vállalatok és a kormányok közötti válaszok és kompenzációk közötti kapcsolatokra használják.

Jelentés különböző szótárakban

Apellál szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a szó „a dolgok vagy személyek tiszteletének, elismerésének vagy dicsőségének kifejezésére használt kifejezés”. Ezenkívül a Merriam-Webster szótár szerint a szó „a tisztelet, az elismerés vagy a dicsőség kifejezésére használt kifejezés”. Az American Heritage Dictionary szerint a szó „a tisztelet, a dicsőség vagy az elismerés kifejezésére használt kifejezés”. Az Urban Dictionary szerint a szó „a tisztelet, elismerés vagy dicsőség kifejezésére használt kifejezés”. Mindezek alapján az apellál szó jelentése a különböző szótárakban a tisztelet, az elismerés vagy a dicsőség kifejezésére használt kifejezés.

Asszociációk

 • vezetéknév,.
 • családi név,.
 • rokonok,.
 • hagyomány,.
 • örökség,.
 • nemzetiség.

Szinonimák

nevez, említ, szólít, hív.

Példamondatok

 1. Miért nem apelláltad be a látogatókat?.
 2. Apelláltam a szüleimet, hogy segítsenek nekem.
 3. Apellálta a bátyját, hogy segítsen neki.
 4. Apellálom a barátomat, hogy elkísérjen.
 5. Apellálom az ügyvédemet, hogy segítsen nekem.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: