Arabs szó jelentése

A szó „arabs” egy sokféle jelentéssel bíró szó, amelyet az arab nyelv és kultúra számos aspektusa körülír. A szó eredetét tekintve a „arab” szó a közép-keleti arab nyelvből származik, és a szó jelentése a „második” vagy „utód” szóval egyenértékű. Az arab szó azonban számos más jelentéssel is rendelkezik, amelyek magukban foglalják az arab nyelvet, az arab kultúrát, az arab államokat, az arab embereket és az arab politikát. Ez a cikk megvizsgálja a szó „arab” jelentését, és részletesen kifejti, hogy milyen különböző jelentésekkel bír.

Lexikológia

A szó arabs egy nagyon régi nyelv, amelyet több mint 3000 éve használnak. Arab nyelv az egyik legrégebbi, még ma is beszélt nyelvek közül. Az arab nyelv sok országban elterjedt, beleértve az Egyesült Arab Emírségeket, Kuvait, Egyiptomot, Szaúd-Arábiát, Jordániát, Líbiát, Tunéziát, Algériát, Marokkót, Szomáliát és Szudánt. A szó arabs a nyelv számos szókincsét, grammatikáját és szórendjét jelenti. A szó arabs nagyon fontos a muszlimok számára, mivel a Korán arabul van írva. Az arab nyelvben számos különböző szófajtát és munkafajtát használnak, beleértve a névmásokat, főneveket, határozószavakat, melléknévmásokat és még sok mást.

Etimológia

Az arab szó eredete sokkal régebbre nyúlik vissza, mint amire sokan gondolnak. Az arab szó az ógörög arabíosz szóból ered, ami „mérsékelt” vagy „szomszédos” jelentéssel bír. Az arabíosz szó az ősi arabok nevére utal, akik a Közel-Keleten éltek, és az ógörögök számára ismeretlenek voltak. Az arabíosz szót az ógörögök úgy használták, hogy megkülönböztessék a Közel-Kelet más népei között. A szó eredetileg a mérsékelt, száraz éghajlatú területekre utalt, amelyeket az arabok laktak. Az arab szó a középkorban terjedt el Európában, amikor a keresztes hadjáratok alatt az európaiak megismerkedtek az arabokkal. Az arab szó ma már széles körben használatos, és jelentését is sokféleképpen használják – a Közel-Keleti népek nyelvéről, kultúrájáról és vallásáról is.

Jelentés különböző szótárakban

Az arab szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet, de általában azt jelenti, hogy valaki, aki az Arab-félszigetről származik, vagy valaki, aki arab nyelvet beszél. A Merriam-Webster szótár szerint az arab szó jelentése „egy nyelvcsalád, amelyet főleg az Arab-félszigeten beszélők használnak; a nyelvcsaládban lévő anyanyelv”. Az Oxford English Dictionary szerint az arab szó jelentése „egy személy, aki az Arab-félszigetről származik, vagy valaki, aki arab nyelvet beszél”.

Asszociációk

 • Mélységes ellentétek.
 • Olaj.
 • Keleti kultúra.
 • Islam.
 • Hajj.
 • Közel-Kelet.

Szinonimák

Muzulmánok, Árábok, Szaúd-Arábiában élők, Közel-Keleten élők.

Példamondatok

 1. Az arabok számos országban élnek a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.
 2. Az arabok közös nyelvet beszélnek, és számos kulturális hagyományt osztanak meg.
 3. Az arabok között sokféle vallás található, beleértve a muszlimokat, a keresztényeket és az ázsiai vallásokat.
 4. Az arabok sokféle ételkülönlegességgel rendelkeznek, amelyeket szívesen fogyasztanak a világ minden táján.
 5. Az arabok számos történelmi és művészeti emlékhelyet hagyott maga után a világban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: