Arabus szó jelentése

Az arabus szó egy arab eredetű szó, amely az arab nyelvben és kultúrában gyakran használt fogalom. Az arabus szó számos kultúrában és nyelvben használatos, és jelentése sokféle lehet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az arabus szó jelentését az arab nyelvben és kultúrában, valamint más nyelvekben és kultúrákban.

Lexikológia

A lexikológia arab szavakkal foglalkozik, melyeket a köznyelvben használnak. Ezek a szavak a nyelv előzményeiből, a köznyelvből és más nyelvekből származnak. Az arab nyelv lexikológiai szempontból két alapvető csoportra osztható: a szláv-arab szavakra, melyek a szláv nyelvekből származnak, és az arab-arab szavakra, melyek a köznyelvből származnak. Az arab nyelv lexikológiájában számos szó létezik, melyeket számos különböző kontextusban használnak. Ezek a szavak számos különböző témában használhatók, például a történelemben, a politikában, a tudományban, a művészetben, a filozófiában, a vallásban, a jogban és a technológiában. Ezek a szavak nagyon hasznosak lehetnek a nyelvészek számára, hogy megértsék a nyelv működését és szerkezetét.

Etimológia

Az „arabus” szó eredete az ógörög ραβδοῦχος (rábdoúchos) szóból származik, ami „tárgyát nyéllel verő” jelentéssel bír. A szó először a 12. században jelent meg latin nyelvű formában, a „arabicos” szóval. Ez a szó eredetileg az arabokkal kapcsolatban használt szó volt, hogy leírja azokat a tulajdonságokat, amelyek az arabok számára jellemzőek. A szó továbbfejlődött az „arabus” szóvá, amelynek jelentése „arab” vagy „arab nyelvű”. A szó ma még mindig használatos a mai arab nyelv kifejezésére.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban megtalálható arab szavak jelentése eltérő lehet a szótárakban. A Shorter Oxford English Dictionary szerint az arab szó jelentése „a közel-keleti nyelvhez tartozó nyelv, amelyet a szemita nyelvek családjába tartozó nyelvek között besorolunk”. A Merriam-Webster szótár szerint az arab szó jelentése „a közel-keleti nyelvcsalád egyik nyelve, amelyet a szemita nyelvek között tartanak számon”. A Cambridge English Dictionary szerint az arab szó jelentése „a közel-keleti nyelvcsalád egyik nyelve, amelyet szintén a szemita nyelvek között tartanak számon”. Az Oxford English Dictionary szerint az arab szó jelentése „a közel-keleti nyelvcsalád egyik nyelve, amelyet szintén a szemita nyelvek között tartanak számon”.

Asszociációk

Az arabok számos különböző kultúrával rendelkeznek, amelyek között megtalálható a közép-keleti és a dél-keleti kultúra. Az arab kultúra számos évszázados hagyományokkal rendelkezik, amelyeket a mai napig megőriznek. Az arabok számos különböző nyelvet beszélnek, köztük az arabot, a perzsát, az urdu-t, a törököt, és még sok mást. Az arabok sokféle ételeket fogyasztanak, köztük a humuszt, a babot, a falafelt, a tahinát, a pita-t, a dödölt zöldségeket és a sült húsokat. Az arabok számos szokással, táncokkal és művészeti ágakkal rendelkeznek, beleértve az öltözködést, a zenét, a szobrászatot, a festményeket és a színpadi előadásokat. Az arabok számos szokással és történelmi hagyománnyal rendelkeznek, amelyeket számos generáció örökített tovább.

Szinonimák

 1. Arab.
 2. Bedouin.
 3. Moor.
 4. Muslim.
 5. Nomad.
 6. Semite.
 7. Sheikh.
 8. Wanderer.
 9. Desert Dweller.
 10. Bedawi.

Antonímák

Az arabus szónak számos antonimája van, beleértve a következőket: közép-keleti, ázsiai, észak-afrikai, dél-amerikai, európai, afrikai, észak-amerikai, észak-európai, dél-európai, észak-ázsiai, dél-ázsiai, dél-kelet-ázsiai és óceániai. Ezek az antonimák mind egyet jelentenek: különböző kultúrák, amelyek egymástól eltérőek. Ezek a kultúrák különböző módokon és különböző szinteken fejlesztik ki a saját nyelvüket, társadalmukat, vallásukat és szokásaikat. Ezek a kultúrák általában különböző történelmi háttérrel rendelkeznek, amelyek meghatározzák a kultúra jelenlegi állapotát. Az arabus szónak számos antonimája van tehát, amelyek mindegyike különböző kultúrákat jelent.

Példamondatok

 1. Az arabus számít a világ egyik legrégebbi lófajtájának.
 2. Az arabusok nagyon gyorsak és erősek, így kiváló versenylovak.
 3. A gazdák szívesen tartanak arabus lókat, mivel könnyű őket kezelni.
 4. Az arabusok évszázadok óta közkedvelt lófajták az arab országokban.
 5. Az arabusok a legjobb lófajták a sivatagban, mivel a melegben is jól bírják a hőséget.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: