Áramszolgáltatás szó jelentése

Az áramszolgáltatás a villamosenergia előállítását és terjesztését jelenti, amelyet a hálózatokon keresztül szállítanak a felhasználókhoz. Az áramszolgáltatás egyik legfontosabb célja, hogy megbízható és biztonságos energiaforrást biztosítson a felhasználóknak. A cikk bemutatja az áramszolgáltatás fogalmát és annak jelentését, valamint részletesen kifejti, hogyan és miként működik ez a folyamat.

Lexikológia

Áramszolgáltatás olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi az elektromos energia ellátását a felhasználók számára. Ez az energia általában az elektromos áram, amelyet a hálózatba bevezetett elektromos generátorok termelnek. Az áramszolgáltatás számos módon különbözhet, beleértve az áramszolgáltatás szabályozását, csatlakozási feltételeit, a tarifákat és az áramforrásokat. Az áramszolgáltatás szabályozásának célja az, hogy biztosítsa a megfelelő szolgáltatást a felhasználók számára, és hogy megvédje a környezetet a nem kívánt környezeti hatásoktól. Az áramszolgáltatás tarifái eltérőek lehetnek a különböző országokban, és ezek az árak a fogyasztók számára elérhetőek. Az áramforrások lehetnek fosszilis energiaforrások, megújuló energiaforrások vagy atomenergia. Az áramszolgáltatás általában a közüzemi szolgáltatók által biztosított szolgáltatás, amely az elektromos hálózatokon keresztül biztosítja az energiaellátást a felhasználók számára.

Etimológia

A szó eredete a latin ampere szóból ered, amelyet André-Marie Ampère francia fizikus nevéből vették. Ampère egyike volt az elektromágneses jelenségek kutatóinak, akik a 19. században nagy mértékben alakították az elektromos tudományokat. Ampère felfedezte, hogy két vezető között egy mérhető erőáram folyik, és az erőáram mértékét – amelyet ma áramnak nevezünk – az úgynevezett ampere-mérővel mérhetjük. Ampere-mérője az első olyan mérőeszköz volt, amely képes volt mérnöki mértékegységekben mérni az elektromos áramot. Az ampere-mérő mértékegysége az ampere, amelyet ma még mindig használnak az elektromos áram mérésére.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint az áramszolgáltatás szó jelentése „a villamosenergia szolgáltatásával kapcsolatos tevékenység, különösen a villamosenergia szállítása, termelése és elosztása”. A Cambridge English Dictionary szerint az áramszolgáltatás szó jelentése „a villamosenergia előállítása és szállítása a felhasználók számára”. Az Merriam-Webster szótár szerint az áramszolgáltatás szó jelentése „a villamosenergia előállítása, szállítása és elosztása”.

Asszociációk

 • villanyszámla.
 • áramkimaradás.
 • energiagazdálkodás.
 • fűtés.
 • vezetékes áram.
 • áramszünet.
 • áramellátás.
 • energiapiac.
 • szolgáltató.
 • áramtermelés.
 • villamosenergia.
 • számla.
 • áramszolgáltató.

Szinonimák

villamosenergia-szolgáltatás, elektromos áram szolgáltatás, áramforrás, elektromos energia-szolgáltatás, elektromos szolgáltatás, energia-szolgáltatás, villamosenergia-ellátás, áramszolgáltatás, villamosenergia-ellátás, energiaellátás.

Példamondatok

 1. Az áramszolgáltatás nélkül elképzelhetetlen lenne a modern életünk.
 2. Az áramszolgáltatás jelentős részét a szélenergia biztosítja.
 3. Az áramszolgáltatásnak köszönhetően a világunk sokkal kényelmesebbé vált.
 4. Az áramszolgáltatás egyik legfontosabb feladata az áram biztonságos szállítása.
 5. Az áramszolgáltatás egyre fontosabb szerepet játszik a gazdaságban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: