Arc szó jelentése

Az arc egy olyan szó, amelyet a legtöbb ember ismer. Az arc általában a fej része, amely magában foglalja az orr, a szem, a száj és az arccsontok kombinációját. Ez a cikk megvizsgálja, hogy a szó „arc” milyen jelentéseket támaszt alá, és hogyan kapcsolódik az egyes kultúrákhoz.

Lexikológia

Arc szó lexikológiája a szóhasználatban igen fontos, mivel a társadalom számos szintjén használják. Az arc szót általában olyan személyekre használjuk, akiknek a megjelenése és viselkedése fontos szerepet játszik az elismerésben és a társadalmi elfogadásban. Az arc szó használata sokféleképpen változhat, attól függően, hogy milyen kontextusban használják. Az arc szó különböző értelmű, hasonló jelentésű szinonimái is léteznek, mint például a „visage”, a „fizimiska” és a „mug”. Az arc szót gyakran használják a társadalmi státusz megjelölésére is, mivel az emberek számára fontos, hogy a társadalmi pozíciójukat mások számára tisztázzák. Az arc szó használatával az emberek kifejezhetik a személyiségüket, a szociális helyzetüket, és másokat is megmutathatnak magukból. Az arc szó használata ezen túlmenően kifejezheti az érzelmeket és a személyes stílust is.

Etimológia

Az „arc” szó eredetét tekintve, a régi francia szó, arc, amely a latin arcus szóból származik. A latin arcus maga is a görög arkhe szóból származik, amelynek jelentése „ágyú” vagy „íj”. Ebből a jelentésből következik, hogy az arc szó eredetileg egy félkör alakú görbét jelentett, ami hasonlított a szemöldök alatti ívhez. A latin arcus szót használták a szemöldök alatti ív jelölésére, ami az évszázadok során átalakult az arc szóvá, amely ma az emberi arcot jelenti.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „arc” számos különböző jelentést kaphat a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint az arc „az emberi arc, amely a szemek, az orr és a száj között helyezkedik el, és amely kifejezi az érzelmeket és a gondolatokat”. Az American Heritage Dictionary szerint az arc „az emberi arc, amely a szemek, az orr és a száj között helyezkedik el, és amely megnyilvánulásokat ad a személyes érzelmeknek, gondolatoknak és érzéseknek”. A Merriam-Webster szerint az arc „az emberi arc, amely a szemek, az orr és a száj között helyezkedik el, és amely kifejezi az arcvonásokat, érzelmeket és gondolatokat”.

Asszociációk

Az arc szó sokféle asszociációt vált ki az emberekből. Az arc egy olyan jellemző, amely sok más dologra is utalhat. Az arcok a személyiségünket, a lelkünket és a gondolatainkat is kifejezhetik. Az arcok olyan jellegzetességek, mint a szemek, az orr, a száj és a szemöldök. Ezek az arcok meghatározzák, hogy ki vagyunk, és milyenek vagyunk. Az arcok jelentősége abban rejlik, hogy segítenek másoknak megérteni, hogy mi van a fejünkben. Az arcok kifejezhetik a boldogságot, a szomorúságot, a haragot és az örömöt is. Az arcok kifejezhetik a kapcsolatokat is, amelyeket másokkal létrehozunk. Az arcok segítenek másoknak megérteni, hogy mit érzünk, és hogy milyen kapcsolatokat alakítunk ki másokkal.

Szinonimák

 1. Bend.
 2. Curve.
 3. Bow.
 4. Arc.
 5. Circle.
 6. Sweep.
 7. Coil.
 8. Swerve.
 9. Loop.
 10. Oscillation.

Antonímák

Az arc antonimái közé tartoznak a külső, a fej, a hát és az arc hátsó részei. Ezek a részek a testünkön helyezkednek el, ahol a szemünk, az orrunk és a szánk található. Ezek a részek is különböző színekben, textúrákban és formákban jelennek meg. A fej az arcunk felső része, amely a homlok, az orr és a szemek között található. A hát az arcunk hátsó része, amely a nyaktól a vállakig terjed. Az arc hátsó része az arcunk alsó része, amely a nyaktól a fülünkig terjed.

Példamondatok

 1. Az arcát a fáradtságtól eltorzulta.
 2. Az arcát a fényben csillogóan láttam.
 3. Az arcát a szomorúság töltötte el.
 4. Az arcát közelről és távolról is megfigyelhettem.
 5. Az arcát eltakarta a kalapja.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: