Arcbőr szó jelentése

A bőrünk az egyik legfontosabb szervezetünk része, amely védi a testünket a külső hatásoktól. A bőrünkön található egy fontos rész, az arcbőr, amely különböző funkciókat lát el. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentése van az „arcbőr” szónak, és megtudjuk, hogyan védhetjük meg arcbőrünket.

Lexikológia

Az arcbőr egy különleges bőrtípus, amely általában a legérzékenyebb és leginkább kitett rész az arcunkon. Az arcbőrünk nagyon érzékeny a külső hatásokra, mint például a hideg, a meleg, a szél, a napfény, a kozmetikumok, a vegyszerek és a szennyeződések. Az arcbőrünknek szüksége van a megfelelő ápolásra, hogy megőrizze a fiatalosságát és megakadályozza a korai öregedést. A megfelelő arcápoláshoz szükséges termékek kiválasztásakor fontos, hogy azok megfeleljenek az arcbőrünk típusának. A bőrtípusok közé tartozik a száraz bőr, az olajos bőr, a kombinált bőr és a problémás bőr. A megfelelő arcápoláshoz szükséges termékek kiválasztásában fontos szerepet játszik a bőrünk típusa is. A száraz bőr például azt jelenti, hogy az arcbőrünknek szüksége van a nedvesség megtartására, míg az olajos bőr esetén a felesleges olaj eltávolítására van szükség.

Etimológia

A szó „arcbőr” eredete a latin ‘cutis’ szóból ered, amely ‘bőr’ jelentéssel bír. A ‘cutis’ szó eredetileg a ‘kötés, bőr’ jelentéssel bírt, és a középkorban a ‘bőr’ jelentéssel bíró szóvá vált. Az arcbőr szó később a nyelvben megjelent, és a köznyelvben használták. A szó eredetileg a bőr állapotára utalt, és az arcon lévő bőrt így nevezték. Az arcbőr szó a mai napig használatban van, és az emberek különböző arcbőrproblémákra használják.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „arcbőr” a legtöbb szótárban a következő jelentést kapja: „az emberi arc felső részét borító, színezett, finom szövet, amelyet bőrsejtek alkotnak”. A bőr az emberi test legnagyobb szerve, és a fej és a nyak körül található. Ez a szövet védi a testet a külső behatásoktól, és egyben a testhőmérséklet szabályozásában is fontos szerepet játszik. Az arcbőr a test legérzékenyebb része, és különösen érzékeny a napsugárzásra. A bőr színe számos tényezőtől függ, beleértve a fajt, a bőr fényességét, a bőr típusát és az életkorát.

Asszociációk

 • Bőrönd.
 • Bőrdzseki.
 • Bőrcipő.
 • Bőrkabát.
 • Bőröv.
 • Bőrből készült ruhák.
 • Bőrpárnák.
 • Bőrpofa.
 • Bőrülés.

Szinonimák

 1. bőrpáncél.
 2. bőrvédő.
 3. bőrruha.
 4. bőrköpeny.
 5. bőröltözet.
 6. bőrzubbony.
 7. páncél.
 8. bőröv.
 9. bőröltözet.
 10. bőrruha.

Példamondatok

 1. Az arcbőröm sápadt, mert nem aludtam eleget.
 2. A szépségszalonban arcbőrradírozást is végeznek.
 3. A hosszú tél után végre újra fényes és puhává varázsolhatom az arcbőröm.
 4. A napfényes napokon mindig használj fényvédő krémet az arcbőröd védelmében.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: