Áresés szó jelentése

Az áresés egy gyakori jelenség, amit sokan tapasztalnak, de ami számukra mégis meglepő. Az áresés szó jelentése és annak okai hosszasan vitatottak, de megértése fontos lehet ahhoz, hogy megértsük ezt a jelenséget. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az áresés szó jelentését, és megpróbáljuk megérteni, mi okozza ezt a jelenséget.

Lexikológia

Az áresés egy piaci jelenség, amelyben a termékek árai csökkennek az idő múlásával. Ez a jelenség akkor következik be, amikor a termékek túlkínálatban vannak a piacon, és a kereslet csökken. Az áresés lehet közvetlen, amikor a termék árai csökkennek, vagy közvetett, amikor a termék árai nem csökkennek, de más tényezők miatt a termék árai csökkennek. Az áresés lehet rövid távú vagy hosszú távú. Rövid távú áresések gyakran akkor következnek be, amikor a termék árai csökkennek, miután a kereslet csökkent. Hosszú távú áresések gyakran akkor következnek be, amikor a termék árai csökkennek a kínálat növekedésével. Az áresés egy módja annak, hogy a piacok kiegyensúlyozzák a kínálatot és a keresletet.

Etimológia

A szó „áresés” első ismert előfordulása a 17. században történt, és sokféle magyarázat létezik arra vonatkozóan, hogy miért használták ezt a kifejezést. Az egyik legelterjedtebb magyarázat szerint a szó eredete egy német szó, az „Ara”, amely azt jelenti „visszatérés”. Az áresés kifejezés sokféleképpen használható, de általában arra utal, hogy az árak ingadoznak, és az áresés jelenti az árak visszaállítását az eredeti szintre. Más magyarázatok azt állítják, hogy a szó eredete a görög „arithmos” szóból származik, ami azt jelenti „szám”, és arra utal, hogy az árak visszaállításának a számokkal kell megtörténnie.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban az áresés szó jelentése eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az áresés egy rövid ideig tartó, különösen nagy árengedmény, amelyet egy termék árának csökkentésére alkalmaznak. Az Urban Dictionary szerint az áresés egy olyan intézkedés, amelyet az árak csökkentésére és/vagy a termékek versenyképességének javítására alkalmaznak. Ugyanakkor a Merriam-Webster szerint az áresés egy olyan intézkedés, amelyet a termékek árainak csökkentésére alkalmaznak.

Asszociációk

 • katasztrófa.
 • baleset.
 • sérülés.
 • szerencsétlenség.
 • tragédia.
 • halál.
 • fájdalom.
 • szenvedés.
 • veszteség.

Szinonimák

 1. Terjedés.
 2. Elterjedés.
 3. Propagáció.
 4. Kiterjedés.
 5. Szaporodás.
 6. Terjeszkedés.
 7. Elszaporodás.
 8. Terjedelmesedés.
 9. Terjedelmezés.
 10. Növekedés.

Példamondatok

 1. Az áresés miatt az árak csökkentek a piacokon.
 2. Az áresés miatt az emberek többet fizethetnek ugyanazért a termékért.
 3. Az áresés miatt a kereskedők kénytelenek voltak árversenyt indítani.
 4. Az áresés miatt a vásárlók több pénzt spórolhatnak.
 5. Az áresés miatt a vállalatoknak kreatívabb módokat kell találniuk a profitálásra.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: