Árgyélus szó jelentése

A „árgyélus” egy ógörög szó, melyet a görög mitológiában használnak a szerelmi hűség jelképéül. A szó jelentése többféle lehet, és ez a jelentéstartalom változhat a kontextustól függően. Ebben a cikkben bemutatjuk az árgyélus szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használják a görög mitológiában.

Lexikológia

Árgyélus szó lexikológiája egy rövid áttekintést ad a szó jelentéséről és használatáról. A szó a görög eredetű „argyros” szóból származik, ami „arany” jelentéssel bír. Az árgyélus használatának története visszavezethető a középkori Európáig, ahol az aranyból készült ékszerek a gazdagság és a hatalom szimbólumai voltak. Az árgyélus szó gyakran egy díszes ékszert jelent, amit a gazdagok viselnek, de általánosan használtak olyan kifejezésekben is, mint például „aranyövezet”, „aranybánya” vagy „aranyhalom”. Az árgyélus szó általában egy értékes, csillogó és ízléses dolgot jelent, ami sokra becsülhető.

Etimológia

Az árgyélus szó eredete a görög eredetű „argyros” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „ezüstös”. A szó először az 1570-es években jelent meg a nyelvben, amikor az angolok a görög szót használták a „színes ezüst” jelentésének leírására. Az árgyélus szó egyik jelentése a „színes ezüst” értelmében használatos, a másik jelentése pedig azt jelenti, hogy „fényes, csillogó”. A szó gyakran használatos a különböző kövek, mint például a gyémánt vagy a rubin, leírására is.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint, árgyélus jelentése „egy vékony, szögletes, lándzsához hasonló, fém eszköz, amelyet a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a kötélhez, a k.

Asszociációk

Az árgyélus szó sokak számára egy ókori görög mítoszt idéz fel. Az árgyélus egy különleges képesség, amelyet az istenek adtak egy fiúnak, hogy megvédje őt a bajtól. A mítosz szerint, amikor a fiú megszületett, a testére egy fekete követ helyeztek, amely azt sugallta, hogy a baj elől megvédheti őt. A követ árgyélusnak nevezték, és az istenek úgy gondolták, hogy ha a fiú meghal, akkor az árgyélus képes lesz megvédeni őt a haláltól. Az árgyélus szó sokak számára ezt a különleges mítoszt idézi fel, és megtestesíti azokat az erőket, amelyek megvédhetnek minket a bajtól.

Szinonimák

 1. biztosíték,.
 2. óvadék,.
 3. célszerűség,.
 4. fedezet,.
 5. biztonság,.
 6. garancia,.
 7. biztosítás,.
 8. védőeszköz,.
 9. védelem,.
 10. óvintézkedés.

Antonímák

Az „árgyélus” antonimái közé tartoznak a következő szavak: bátor, bátorító, merész, kalandos, lelkes, bátorító, bátorító, optimista, lelkesítő, és önbizalom. Ezek a szavak arra utalnak, hogy az ellenkezőjét jelentik az „árgyélus” szónak, amely magában foglalja a félelem, a félelemérzet, a kudarcok, a fáradtság és a kétségbeesés érzéseit. Ezeknek az antonimáknak az összefoglaló szava lehet a remény, az öröm és a siker. Ezek a szavak kifejezik azt a bizalmat, amelyet az embereknek az életükkel kapcsolatban kell érezniük, hogy sikeresek legyenek.

Példamondatok

at írni.

 • Az árgyélusok szigorúan vették a biztonsági előírásokat.
 • Az árgyélusok állandóan jelen voltak az épületben.
 • Az árgyélusok közreműködtek a biztonsági rendszerek működtetésében.
 • Az árgyélusok minden nap megvizsgálták a kapukat.
 • Az árgyélusok szigorúan ellenőrizték a biztonsági előírások betartását.
 • Az árgyélusok közreműködtek a külső behatolások megelőzésében.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: