Ária szó jelentése

Az „ária” egy olyan zenei fogalom, amelyet számos zenei műfajban használnak. A kifejezés eredete a 16. századi itáliai operákra vezethető vissza. Az ária egy különleges zenei darab, amelyet egy szóló előadó énekel, és amelyet általában dallamos, szöveges szólamokkal és kíséretekkel egészítenek ki. Az ária szó jelentése sokféle lehet, attól függően, hogy milyen műfajban használják. A legtöbb esetben az ária egy olyan szóló ének, amelyet a zenészek drámai hatást keltenek elő.

Lexikológia

Az ária egy olyan szó, amelyet általában a zeneszerzők és a zenetörténészek használnak. Az ária egy olyan dal, amelyet egy szóló előadó énekel, és amelynek célja, hogy kifejezze a szöveg érzelmeit. Az ária gyakran több különböző szakaszból áll, amelyek közül néhány a lassúbb, míg mások a gyorsabb tempókat követik. Az ária általában szívhez szóló és érzelmes. A zenészek gyakran használják az áriát, hogy elmondják a történetet, amit a szövegük kifejez, és hogy kifejezzék az érzelmeket, amelyeket a szöveg közvetít.

Etimológia

A „ária” szó eredete visszavezethető az ógörög szóra, amely „ária” (áriasz) jelentéssel bír. Az ógörög szó először a 4. században található meg, amikor a tragédiákban szereplő szereplők egy-egy monológban fejezték ki magukat. Ezeket a monológokat a későbbiekben áriáknak nevezték el, ami azt jelenti, hogy „különleges” vagy „különlegesen kifejező” szövegek. Az áriák eredete a görög tragédiákon át vezethető vissza az ókori Rómába, ahol a színészek a különböző drámai szövegek egyes részeit énekelték. Az éneklés egyre népszerűbbé vált, és a közönség kedvelte az áriákat. Az áriák népszerűsége a barokk korban tovább nőtt, amikor a komponisták új hangszereket és technikákat használtak ahhoz, hogy jobban kifejezzék az érzelmeket. Az áriák azóta is népszerűek a klasszikus zene világában, és a mai napig sok komponista használja ezt a technikát a műveikben.

Jelentés különböző szótárakban

Az ária szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az ária egy olyan szóló ének, amelyet operákban vagy oratóriumokban énekelnek. Az American Heritage Dictionary szerint az ária egy szóló ének, amelyet komolyzenei darabokban énekelnek, és amelyben az énekes saját érzéseit és érzései átadását helyezi előtérbe. Az Urban Dictionary szerint az ária egy szóló ének, amelyet operákban, oratóriumokban vagy más komolyzenei darabokban énekelnek, és amelyben az énekes saját érzéseit és érzései átadását helyezi előtérbe.

Asszociációk

 • Vento.
 • Natureza.
 • Céu.
 • Pássaros.
 • Flor.
 • Sol.
 • Arco-íris.
 • Brisa.
 • Árvore.
 • Nuvens.

Szinonimák

 1. szereplő.
 2. személy.
 3. alak.
 4. figurája.
 5. színész.
 6. karakter.
 7. szerep.
 8. személyiség.
 9. bábu.
 10. entitás.

Példamondatok

 1. A lány ária volt a legjobb a musicalben.
 2. A szobában a szél áriája szólt.
 3. Az ária egy nagyszerű módja annak, hogy mély érzelmeket fejezzenek ki.
 4. A kórus áriája elérte a csúcsot.
 5. Az ária egy szépséges, kifinomult zenei stílus.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: