Árlejtés szó jelentése

Az árlejtés olyan kedvezményes ár, amelyet egy üzleti szervezet adhat a vásárlóknak, hogy megtartsák a keresletet. Az árlejtésnek számos formája van, és sokféle okból használható. Ez a cikk megvizsgálja az árlejtés fogalmát, és részletesen kifejti a különböző típusú árlejtés módjait.

Lexikológia

Az árlejtés lexikológiája azon a nézeten alapul, hogy az árlejtés egy olyan szó, amelyet a vásárlók és eladók használnak a vásárlások és eladások során. Ez egy speciális szó, amelyet a vásárlók használnak ahhoz, hogy nagyobb árengedményeket kapjanak az eladóktól. Az árlejtés lehet egy különleges szó, egy kifejezés vagy egy kulcsszó, amelyet a vásárlók használnak egy különleges árkedvezményhez. Az árlejtés egy olyan szó, amelyet a vásárlók használnak, hogy árengedményeket kapjanak az eladóktól.

Etimológia

A szó „árlejtés” eredete a 14. században nyúlik vissza, amikor a nyelvészek az angol „arreage” szót használták. A szó eredete a francia „arreter” szóból ered, amelynek jelentése „megállítani” vagy „letiltani”. Az angol szó eredeti jelentése „a számla visszafogásának” és „a költségek csökkentésének” volt. A szó az ár megállítására és csökkentésére utalt, ami azt jelentette, hogy az eredeti árat lejtették. A szó gyakran használják ma is, hogy leírják a termékek árának csökkentését, amelyet általában az eladók végeznek, hogy növeljék a keresletet.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint az árlejtés szó jelentése a következő: „az áraknak egy bizonyos mértékű csökkentése, általában a kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódóan”. Az árlejtés egy olyan folyamat, amelynek során a kereskedők leárazhatják termékeiket, hogy növeljék a keresletet és növeljék az eladásokat. Az árlejtés olyan módszer, amelyet a kereskedők akkor használnak, amikor magasabb árakkal szeretnék elérni a termékeiket. Az árlejtés lehet rövid távú vagy hosszú távú, és lehet állandó vagy időszakos. Az árlejtés lehet egy termékre, egy csoportra vagy az összes termékre.

Asszociációk

Az árlejtés egy olyan fogalom, amely sok ember számára meglehetősen ismerős. Az árlejtés szó asszociációi általában a kedvezményekhez és az olcsóbb árakhoz kapcsolódnak. Az árlejtés olyan kedvezmény, amelyet a vásárlók kapnak a termékek árának csökkentése érdekében. Az árlejtés egyik leggyakoribb formája a százalékos kedvezmény, amelyet a vásárlóknak adnak, ha bizonyos összeg felett vásárolnak. Az árlejtés másik gyakori formája a csomagár, amely akkor jelenik meg, ha a vásárló több darabot vásárol egy időben. Az árlejtés másik formája a kuponok és kedvezménykártyák használata. Ez a módszer olyan kedvezményeket kínál a vásárlóknak, amelyeket egy kupon vagy kedvezménykártya használatával igénybe vehetnek. Az árlejtés egy nagyszerű módja annak, hogy a vásárlók előnyt élvezzenek, és olcsóbb áron vásároljanak.

Szinonimák

 1. Könnyezés.
 2. Szomorkodás.
 3. Szemöldöksimítás.
 4. Búgás.
 5. Zokogás.
 6. Sírás.
 7. Későbbiekbeni sírás.
 8. Végtelen szomorúság.
 9. Óvatos sírás.
 10. Tört szív.

Antonímák

Az árlejtés szónak számos antonimája van. A legismertebbek a magas ár, a drágulás és az áremelkedés. Ezek az antonimák arra utalnak, hogy a termék ára nő, sokkal magasabb szintre emelkedik, mint amit az árlejtés jelent. Ezenkívül az árlejtés szónak több olyan antonimája is van, amelyek arra utalnak, hogy a termék ára csökken. Ezek közé tartozik a kedvezmény, az árcsökkentés, a kuponhasználat és az akció. Ezeknek az antonimáknak a jelentése az, hogy a termék ára alacsonyabb szintre esik, mint amit az árlejtés jelent.

Példamondatok

at írhatok:

 1. Az eső árlejtése közben a fűben álldogáltam.
 2. Az árlejtés végeztével a földeket már teljesen elöntötte a víz.
 3. Az árlejtés idején sok helyen áradások alakultak ki.
 4. Az árlejtés alatt a tavak szintje gyorsan emelkedett.
 5. Az árlejtés előestéjén a part mentén mindenki folyamatosan figyelte a vízszintet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: