Árrendszer szó jelentése

Az árrendszer a piaci hatások által befolyásolt árak komplex rendszere, amelyeket a fogyasztók, vállalatok és a piaci szereplők határoznak meg. Az árrendszer egy komplex kérdés, amelyet sok különböző tényező befolyásol. Az árrendszer jelentése magában foglalja a fogyasztói és vállalati magatartások, a piaci környezet és a politikai környezet hatásait is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen tényezők befolyásolják az árrendszert, és hogyan hatnak az árakra.

Lexikológia

Az árrendszer lexikológiájának megértéséhez meg kell értenünk, hogy mi az árrendszer. Az árrendszer egy olyan általános szabályrendszer, amely meghatározza, hogy milyen árat kell fizetni egy adott termékért vagy szolgáltatásért. Az árrendszerek lehetnek központosítottak, amikor egy szervezet vagy egy kormányzati szerv határozza meg az árakat, vagy decentralizáltak, amikor a piaci verseny határozza meg az árakat. Az árrendszerek lehetnek állandóak, amikor az árak nem változnak, vagy változóak, amikor az árak időnként megváltoznak. Az árrendszerek lehetnek egyenletesek, amikor az árak ugyanazok mindenki számára, és diszkriminatívak, amikor az árak eltérőek lehetnek a fogyasztók között. Az árrendszer lexikológiája foglalkozik az árrendszerek különböző típusainak és jellemzőinek megértésével, valamint azzal, hogyan működnek együtt a piaci verseny és az árak kialakulásában.

Etimológia

Az „árrendszer” szó etimológiája a 15. századi latin arrendare szóból ered, ami annyit tesz, hogy „bérbe adni”. A szó használata a 16. században terjedt el, és azóta is a pénzügyi szakmában használatos. Az arrendare szó összetétele ar-ból és rendereből áll, ami maga is a latin rendereből származik, ami annyit tesz, hogy „rendelni”, vagy „elrendelni”. Az arrendare szó eredetileg jogi kifejezésként szerepelt, és jelentette, hogy bizonyos jogokat bizonyos ideig bérbe adni. Azóta az árrendszer szó szélesebb értelemben használatos, aminek jelentése, hogy egy cég árait szabályozni, vagy szabályozni a termékek, szolgáltatások és egyéb javak árait.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárak szerint az árrendszer jelentése egy olyan rendszer, amely meghatározza a termékek és szolgáltatások árait. Az árrendszer lehet előre meghatározott, vagy kölcsönös egyezség alapján alakulhat ki. Az árrendszernek többféle megközelítése lehet, például a piaci árrendszer, a költségközpontú árrendszer, a szabályozott árrendszer és a versenyárrendszer. Az árrendszernek számos tényezője van, beleértve a termék minőségét, a fogyasztói igényeket, a versenytársak árait, az árukészletet, a költségeket, a törvényeket és szabályokat, valamint a piaci igényeket.

Asszociációk

Az árrendszer szó általában arra a koncepcióra asszociál, hogy az egyes termékeknek és szolgáltatásoknak meg kell felelnie egy bizonyos árszintnek. Az árrendszer részeként az árak a kínálati és a keresleti tényezők alapján alakulnak ki, amelyek általában a piaci körülményekhez igazodnak. A versenytársak árai, a költségek, a fogyasztói igények és a jövedelmezőség különböző tényezők is befolyásolhatják az árrendszert. Az árrendszer kialakításának célja, hogy elérje a legjobb eredményt a fogyasztók és a vállalkozás számára. Az árrendszer létrehozásával a vállalkozások képesek lehetnek arra, hogy elérjék a céljaikat, többek között pénzügyi eredményeket, piaci részesedést és vevői elégedettséget.

Szinonimák

 1. Tarifarendszer.
 2. Árak.
 3. Díjszabás.
 4. Szabályozás.
 5. Árstruktúra.
 6. Árazás.
 7. Árfolyam.
 8. Árcsökkentés.
 9. Árérték.
 10. Százalékos ár.

Antonímák

Az árrendszer antonimái közé tartoznak az ingyenes szolgáltatások, amelyeket a vállalatok számára elérhetővé tesznek. Ezek az ingyenes szolgáltatások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy költséghatékonyan működjenek, miközben biztosítják a szükséges szolgáltatásokat. Ezek a szolgáltatások lehetnek szoftver, weboldalak, hírlevél-szolgáltatások, online kutatások és sok más. Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy csökkentsék a kiadásokat, miközben biztosítják a szükséges szolgáltatásokat. Az ingyenes szolgáltatások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy kihasználják az internet előnyeit, és költséghatékonyan működjenek.

Példamondatok

 1. Az autógyártó árrendszerét megváltoztatták, hogy az új modellek számára alkalmasabb legyen.
 2. Az árrendszer megfelelő beállítása segít a vállalkozásoknak a versenyképességük növelésében.
 3. Az árrendszer felülvizsgálatával a vállalatok növelhetik a nyereségüket.
 4. Az árrendszer bevezetésével a vásárlók kedvezőbb árakkal juthatnak hozzá a termékekhez.
 5. Az árrendszernek meg kell felelnie a piaci igényeknek, hogy sikeres legyen.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: