Ártatlanság szó jelentése

Az ártatlanság fogalma mindenkinek mást jelenthet, de mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az ártatlanság alapvető emberi jog. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az ártatlanság szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan jelenik meg az ártatlanság a jogrendszerben. Megvizsgáljuk, hogy milyen jogokat biztosítanak az ártatlanoknak, és hogy milyen következményekkel jár a jogrendszerben az ártatlanság kérdése.

Lexikológia

A szó „ártatlanság” lexikológiája a következő: Ártatlanság szó jelentése a következőképpen határozható meg: olyan állapot, amelyben az illető nem vétkezik semmilyen bűncselekménnyel szemben. A szó használata általában arra utal, hogy az illető nem vétkezett bűncselekményekben, és nem számít vétkesnek. Az ártatlanság egyfajta bizonyítéka annak, hogy az illető nem vétkezett bűncselekményekben. Az ártatlanság szó használata jellemzően azt jelenti, hogy az illető nem tehető felelőssé bűncselekményekért. Az ártatlanság szó használata jellemzően arra utal, hogy az illetőnek nincs felelőssége bűncselekményekért, és nem számít vétkesnek.

Etimológia

Az ártatlanság szó eredete több mint 1000 évre nyúlik vissza. A szó eredetét a latin „innocentia” szóból vezetik le, amely két egymással összefüggő jelentéssel bír. Az első jelentése „ártatlanság”, amely azt jelenti, hogy valaki bűnözésből való mentességet jelent, míg a második jelentése „jóság” vagy „tisztaság”, amely valakinek a jóságát, tisztaságát és ártatlanságát jelenti. A szó eredete a 14. századig vezethető vissza, amikor a latin „innocentia” szót „innocent” néven használták az angol nyelvben. Az ártatlanság szó használata egyre gyakoribbá vált az idő múlásával, és ma már számos nyelven használják.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint az ártatlanság szó jelentése „az ártatlan állapot vagy állapotban lévő állapot, amely nem felel meg a bűnösség bizonyításához szükséges bizonyítéknak”. Ez azt jelenti, hogy egy személy ártatlannak tekinthető, amíg nincs bizonyíték arra, hogy bűnös. Az ártatlanság szó egy másik jelentése szerint „a bűnösség hiánya”. Ez azt jelenti, hogy egy személy ártatlan, ha nincs bizonyíték arra, hogy bűnös. A Cambridge English Dictionary szerint az ártatlanság szó jelentése „a bűnösség hiánya, amelyet az igazságszolgáltatási rendszer bizonyít”. Ez azt jelenti, hogy egy személy ártatlan, ha az igazságszolgáltatási rendszer bizonyítja, hogy bűnös.

Asszociációk

A kifejezés „ártatlanság” sokféle asszociációt ébreszthet az emberekben. Számos ember számára a kifejezés egy olyan állapotot jelent, amikor valaki szabad a bűnei és a vétkei alól, amelyeket mások követtek el. Az ártatlanság azt jelenti, hogy valaki tiszta, tisztességes és igazságos. Az ártatlanság szimbolizálja a szeretetet, a jóságot és az erőszakmentességet. Számos kultúrában az ártatlanság egyfajta tiszteletet jelent, amelyet az emberek másokkal szemben tanúsítanak. Azok, akik ártatlanok, általában jobban megbecsülik a mások által elkövetett bűncselekményeket, és kevésbé hajlamosak a bűnözésre. Az ártatlanság a bizalom és a szeretet kifejezése is, amelyek alapvető fontosságúak a közösségekben.

Szinonimák

innocence, purity, blamelessness, sinlessness, guiltlessness, integrity, virtue, honesty, candor, incorruptibility.

Antonímák

Az ártatlanság szó antonimái közé tartoznak a bűnösség, a vétkesek, a bűnösök és a bűnözés. Ezek a szavak szorosan összefüggnek egymással, és együttesen jelzik a tettek súlyosságát. Bűnösségnek nevezzük azt, amikor valaki tudatosan vétkezik a törvények ellen. Vétkeseknek nevezzük azokat, akik tetteikkel szándékosan sértik meg a törvényeket, vagy a közösség szabályait. Bűnösöknek nevezzük azokat, akik tetteikkel vétkeztek a törvények ellen. Bűnözésnek nevezzük azokat a tetteket, amelyek szándékosan megsértik a törvényeket, és megkárosítják másokat.

Példamondatok

  1. Az ártatlansága megnyugtató volt a bírónak.
  2. Az elítélt bízott a bíróság ártatlanságában.
  3. Az ártatlanság koronája az igazságosság.
  4. Az ártatlanság az egyetlen védelme az igazságtalanság ellen.
  5. Az ártatlanság a bizonyíték, hogy nincs bűnösség.
  6. Az ártatlanság az egyetlen reményem a szabadulásra.
  7. Az ártatlanság az egyetlen útja annak, hogy megtaláljuk az igazságot.
  8. Az ártatlanság védelmezője a jog és a rend.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: