Árudézsma szó jelentése

Az árudézsma egy régi szláv szó, melynek jelentése „áruház”. A szó eredetileg a szláv nyelvekből származik és egyfajta áruházat jelöl, ahol árucikkeket lehet vásárolni. Az árudézsma szó számos országban használatos, köztük Oroszországban, Ukrajnában, Lengyelországban és Magyarországon is. A szó használata elterjedt a szláv nyelvekben, de az angol nyelvben is használják. Az árudézsma szó jelentése sokféle lehet, de leginkább az áruházat jelöli.

Lexikológia

Szó árudézsma egy olyan kifejezés, amely a szóbeli közösségi kommunikációban használatos. Ez azt jelenti, hogy az emberek között, akik egymással beszélnek, szorosan követik a szóbeli kommunikáció szabályait. A szó árudézsma közösségi szabályokat és szokásokat jelent, amelyek megvédik a beszélgető partnereket a szóbeli konfliktusoktól, és segítik őket abban, hogy egymással békés módon kommunikáljanak. Az árudézsma szabályai közé tartozik, hogy meg kell hallgatni a másik fél véleményét, tiszteletben kell tartani a másik fél véleményét, és meg kell érteni azt, amit mondanak. Az árudézsma szabályok segítenek biztosítani, hogy a konfliktusok elkerülhetők legyenek, és hogy mindenki békésen és tisztelettel kommunikáljon egymással.

Etimológia

Az „árudézsma” szó először a 19. században jelent meg a nyelvben. Az eredete a görög „arude” szóból származik, ami „kereskedés” vagy „kereskedelmi üzlet” jelentéssel bír. Az „árudézsma” szóval jelölt tevékenység eredetileg a piacon vagy a boltokban történő kereskedelmi üzletkötésre utalt. Azóta azonban a szó jelentése kiterjedt az online kereskedelemre is. Az „árudézsma” szó a 21. században a kereskedelmi tevékenység különböző formáinak általános megnevezése lett.

Jelentés különböző szótárakban

Az árudézsma szó az angol nyelvből származik, és jelentése „a vásárlók és eladók közötti közvetítés”. A szótárakban az árudézsma szó jelentése a következő: „A vásárlás és eladás közötti közvetítő tevékenység, amelyben a vásárlók és eladók egymás közötti üzleti kapcsolatot létesítenek, amelyben a vásárlók és eladók között közvetítő szerepet tölt be.” A szótárakban az árudézsma szó jelentése az is, hogy „az eladók és a vásárlók közötti üzleti kapcsolatok létrehozásában szerepet játszó közvetítő”. Az árudézsma szó jelentése tehát, hogy egy közvetítő személy vagy cég, amely segíti az eladókat és a vásárlókat egymás közötti üzleti kapcsolatok létrehozásában.

Asszociációk

 • vásárlás.
 • áru.
 • akció.
 • kupon.
 • árengedmény.
 • kedvezmény.
 • katalógus.
 • árcsökkentés.
 • árképzés.

Szinonimák

 1. Árverés.
 2. Aukció.
 3. Licit.
 4. Tűzszabályozás.
 5. Kötvényhirdetés.
 6. Értékesítés.
 7. Eladás.
 8. Kínálat.
 9. Összeírás.
 10. Közbeszerzés.

Példamondatok

 1. Az árudézsma kötelezővé tette a vásárlók maszkviselését.
 2. Az árudézsma bejáratánál a biztonsági őrök alaposan átvizsgálták a táskáimat.
 3. Az árudézsma eladói kedvesen és segítőkészen álltak rendelkezésemre.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: