Áruhitel szó jelentése

Az áruhitel egy olyan kölcsönösségi megállapodás, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy előre fizessenek egy adott áruért, miközben az áru előzetes kölcsönös megállapodással történő szállítását várják. Ez a megállapodás gyakran azzal jár, hogy a vásárlóknak kedvezményt kell fizetniük az áruért, és a hitelintézetek általában megkövetelik, hogy a vásárlók előre fizessenek egy kisebb összeget a teljes ár előtt. Az áruhitel egy nagyon hatékony módja annak, hogy a vásárlók megvásárolják a kívánt terméket, anélkül, hogy fizetnének az egész árat előre. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az áruhitel fogalmát, és megvizsgáljuk, hogy miként működik a gyakorlatban.

Lexikológia

Az áruhitel lexikológiáját a következőképpen határozzuk meg: Áruhitel egy olyan hitelforma, amelyet a vásárlók áruk megvásárlásához használnak. Az áruhitel lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy az árukat azonnal megvásárolhassák, de a vásárlás árának teljes összegét később fizetik meg. Az áruhitel számos formában elérhető, beleértve az áruhitel-kártyákat, az áruhitel-kölcsönöket és a hagyományos hitelkártyákat. Az áruhitel sok esetben előnyös lehet a vásárlók számára, mivel lehetővé teszi, hogy készpénz helyett hitelből vásároljanak. Az áruhitel azonban komoly költségekkel járhat, beleértve a kamatot, a hitelkezelési díjat és az egyéb jutalékokat.

Etimológia

A szó „áruhitel” eredete a 19. századi Franciaországban kezdődik. A „crédit commercial” kifejezés akkoriban használatos volt a kereskedők számára, hogy megjelöljék azokat a hitelesített árukat, amelyeket előre lehet fizetni, és ezt később visszatérítik. A kifejezés a francia „crédit” szóból ered, amely azt jelenti, hogy „hitel”. A „commercial” szó pedig a kereskedelemre utal. A 19. században ez a kifejezés elkezdett terjedni, és végül a mai „áruhitel” szóvá vált.

Jelentés különböző szótárakban

Az áruhitel szó jelentése az Oxford English Dictionary szerint „a vállalkozások számára nyújtott hitel, amelyet áruk vásárlására használnak fel.” A Merriam-Webster szerint az áruhitel „egy olyan hitel, amelyet egy üzleti szervezetnek az áruk vásárlására nyújtanak”. A Cambridge English Dictionary szerint az áruhitel „egy olyan hitel, amelyet egy vállalatnak az áruk vásárlására nyújtanak”. Az áruhitel szó jelentése a Collins English Dictionary szerint „egy olyan hitel, amelyet egy vállalatnak az áruk vásárlására nyújtanak”.

Asszociációk

Az áruhitel egy olyan hitelforma, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy előre fizessenek az eladónak, és később fizetnek vissza. Ez a hitelforma gyakran használatos olyan esetekben, amikor a vásárló nem rendelkezik elég pénzzel a vásárlás teljes összegének kifizetésére. Az áruhitel lehetővé teszi a vásárlónak, hogy előre fizessen az eladónak, és később fizetnek vissza. A vásárlók számára ez lehetővé teszi, hogy azonnal megszerezzék a terméket, amit szeretnének, anélkül, hogy azonnal ki kellene fizetniük az egész összeget. Az áruhitel egy nagyon hatékony eszköz a vásárlók számára, hogy megszerezzék a kívánt termékeket.

Szinonimák

 • Kölcsönadó.
 • Kölcsönszolgáltató.
 • Hitelfelvételi szolgáltató.
 • Bank.
 • Hitelintézet.
 • Kölcsönző.

Antonímák

Az áruhitel antonimái közé tartoznak a hitelfelvétel, a részletfizetés, a hiteltermékek, a vásárlási hitel, a hitelből történő vásárlás és a hitelkártyák. Ezek a kifejezések különböző módon működnek, és a hitelkezelés folyamatában különböző szerepet játszanak. A hitelfelvétel arra szolgál, hogy a vásárlók megfelelő pénzügyi tőkehez jussanak, amelyet a vásárlásokhoz használhatnak. A részletfizetés lehetővé teszi, hogy a vásárlók több kisebb részletfizetéssel fizessék ki a vásárlás összegét. A hiteltermékek olyan termékek, amelyeket a vásárlók hitelből vásárolhatnak, és amelyeket a hitelintézetek biztosítanak a vásárlásokhoz. A vásárlási hitel olyan hitel, amelyet a vásárlók vásárláshoz használhatnak, és amelyet a hitelintézetek biztosítanak. A hitelből történő vásárlás lehetővé teszi, hogy a vásárlók hitelből vásároljanak, anélkül, hogy azonnal kifizetnék az összes vásárlási összeget. Végül, a hitelkártyák olyan eszközök, amelyeket a vásárlók hitelből vásárolhatnak, és amelyeket a hitelintézetek biztosítanak.

Példamondatok

 1. Az áruhitel lehetővé tette, hogy a vásárló azonnal fizessen az áruért.
 2. Az áruhitel segítette a vevőnek, hogy később fizesse meg az áru árát.
 3. Az áruhitel sok vásárló számára elérhetővé teszi a drágább termékek megvásárlását.
 4. Az áruhitel lehetővé teszi, hogy a vásárló fizessen kisebb havi részletekben.
 5. Az áruhitel lehetővé teszi, hogy a vásárló azonnal megvásárolja a terméket, anélkül, hogy teljes összeget kellene fizetnie.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: