Árukölcsön szó jelentése

Az árukölcsön egy olyan üzleti megállapodás, amely lehetővé teszi a felek számára, hogy bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat cseréljenek egymás között. Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy mindkét fél hasznot húzzon a kölcsönös megállapodásból. Az árukölcsön lehetővé teszi a felek számára, hogy különböző termékeket és szolgáltatásokat értékesítsenek, ami mindkét fél számára előnyös. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az árukölcsön fogalmát, és megvizsgáljuk, hogyan használható az üzleti szférában.

Lexikológia

Az árukölcsön egy olyan közös megegyezés, amely lehetővé teszi, hogy egy személy vagy cég birtokba vegyen egy árucikket, amelyet másik fél birtokában tart, anélkül, hogy az árucikket át kellene fizetni. Az árukölcsön egy olyan megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy a fél, aki birtokolja az árucikket, bizonyos feltételek mellett használja az árucikket, amíg a használati jogok érvényben vannak. A használat után a fél, aki birtokolja az árucikket, visszakapja azt, ha az árucikk állapota megfelelő. Az árukölcsönt gyakran használják bizonyos árucikkek, például járművek, bútorok, számítógépek és egyéb eszközök bérbeadásakor. Az árukölcsön használata lehetővé teszi a bérbeadó számára, hogy megszerezze a kívánt árucikket anélkül, hogy előre fizetnie kellene; a bérleti díjat pedig a bérbeadó csak akkor fizeti meg, ha a bérleti időszak lejárt.

Etimológia

A szó „árukölcsön” eredete a 16. században kezdődött. Az első feljegyzések szerint az árukölcsön egy különleges kereskedelmi megállapodás volt, amelyben a felek előre megállapodtak abban, hogy egymás árukészletét bizonyos időszakra kölcsönözték. Az árukölcsönnek két fő célja volt: az egyik az, hogy megkönnyítse a kereskedők számára a termékek szállítását, míg a másik a kölcsönös előnyök megőrzése.

Az árukölcsön egyike a legrégebbi kereskedelmi megállapodásoknak, és ma is széles körben használják. Az árukölcsön szót gyakran használják olyan üzleti megállapodásokra, amelyekben a felek árukat, szolgáltatásokat és pénzt kölcsönöznek egymásnak. Az árukölcsön egyike a legrégebbi kereskedelmi megállapodásoknak, amelyek ma is széles körben használatosak.

Jelentés különböző szótárakban

Az árukölcsön szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az árukölcsön egy olyan szerződés, amelyben egy személy vagy szervezet egy különleges, általában értékes tárgyat másik személynek vagy szervezetnek kölcsön ad, hogy azt az adott időszak alatt használja, de végül vissza kell adnia. A szótár másik definíciója szerint az árukölcsön egy olyan szerződés, amelyben egy személy vagy szervezet egy különleges, általában értékes tárgyat másik személynek vagy szervezetnek kölcsön ad, hogy azt a kölcsönzőnek fizetés ellenében használja. A Merriam-Webster szótár definíciója szerint az árukölcsön egy olyan szerződés, amelyben egy személy vagy szervezet egy különleges, általában értékes tárgyat másik személynek vagy szervezetnek kölcsön ad, hogy azt a kölcsönzőnek fizetés ellenében használja, de végül vissza kell adnia. A Cambridge Dictionary szerint az árukölcsön egy olyan szerződés, amelyben egy személy vagy szervezet egy különleges, általában értékes tárgyat másik személynek vagy szervezetnek kölcsön ad, hogy azt a kölcsönzőnek fizetés ellenében használja, de végül vissza kell adnia.

Asszociációk

 • lízing.
 • hitel.
 • banki finanszírozás.
 • kamat.
 • törlesztő részlet.
 • kölcsönadó.
 • visszafizetés.

Szinonimák

 1. Jogcím.
 2. Kölcsönadás.
 3. Kölcsönfoglalás.
 4. Kölcsönszerződés.
 5. Hitelfogadás.
 6. Hitelfelvétel.
 7. Hitelkölcsön.
 8. Kölcsönös felajánlás.
 9. Kölcsönös megállapodás.
 10. Kölcsönösségi szerződés.

Példamondatok

 1. A barátomnak szüksége volt egy árukölcsönre, hogy megvásárolhassa a kívánt terméket.
 2. Az árukölcsön segítségével meg tudjuk vásárolni a szükséges dolgokat, anélkül, hogy azonnal kifizetnénk az összes összeget.
 3. A bankom árukölcsönt ajánlott, hogy megvásárolhassam a szükséges berendezést.
 4. Az árukölcsön lehetővé teszi, hogy fizetési könnyítésekkel vegyük meg azokat a dolgokat, amelyeket szeretnénk.
 5. Az árukölcsön segítségével meg tudtam vásárolni a drága eszközöket, amiket szükségem volt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: