Árunem szó jelentése

Az árunem (angolul: commodity) egy olyan szó, amelyet a kereskedelem és a kereskedelmi jogban használnak. Az árunemek olyan termékek, amelyeket a kereskedők kereskedelmi célokra használnak. Az árunemek lehetnek bármilyen árucikk, amelyet az árucikkek közötti kereskedelem érdekében eladnak, így például élelmiszerek, bútorok, ruhák, gépek stb. Az árunemeket a kereskedők általában a piaci ár alapján árulják, ami azt jelenti, hogy az árucikkek ára a piaci ár szerint alakul. Az árunemek különböző formában is előfordulhatnak, például készpénzben, hitelkártyával, áruféleségekben, kötvényekben stb. A kereskedelmi jog szabályozza az árunemekkel kapcsolatos ügyleteket.

Lexikológia

Az árunemek lexikológiája a szókincs egyik legfontosabb része. Az árunemek a szavak alapvető kategóriái, amelyeket a nyelvészek a szókincs rendszerezésének egyik módszerének tekintenek. Az árunemeket általában azzal a céllal hozzák létre, hogy segítséget nyújtsanak a szavak jelentésének megértéséhez. Az árunemeket általában az alábbi három kategóriára osztják: személyek, helyek és dolgok (vagy tárgyak). Az árunemek szókincsének megértéséhez hasznos tudni, hogy egyes szavak milyen kategóriába tartoznak. Például, ha valaki a szót „ember” használja, az egy személy árunem. Ugyanez a szó „ház” esetén egy hely árunem. Az árunemek megértése segíthet a szavak jelentésének megértésében, mivel megadja a szó kapcsolódó kategóriáját.

Etimológia

Az árunem szó etimológiája a latin ars szóból származik, ami jelentése tudomány, mesterség vagy technika. A szó eredetileg a tudományos és technikai kifejezések összefoglaló nevének használatára utalt. Az árunem szó eredeti jelentése az, hogy egy adott tudományos vagy technikai terület összes ismeretét és fogalmait összefoglaló formában összefoglalja. Például a tudományos árunemek közé tartozik a fizika, a kémia, a biológia, a matematika, a geológia, a meteorológia, a csillagászat és a történelem. A technikai árunemek pedig az informatika, a mérnöki tudományok, a mechatronika, a robotika, a gépészet és az elektronika.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban, a „árunem” szó jelentése a következő: „Árucikk, amelyet a kereskedők értékesítenek, vagy amelyeket a vállalatok gyártanak és eladnak. Az árunemek lehetnek élelmiszertermékek, ruhák, bútorok, szerszámok, berendezési tárgyak, elektronikai eszközök, számítógépek, autók, repülőgépek, hajók és egyéb termékek.” Az árunemek jelentését tekintve, ezek a termékek a vállalatok számára előállított és értékesített termékek, amelyeket a fogyasztók vásárolnak. Az árunemek jelentése az egyes szótárakban eltérő lehet, de általában a fenti értelmezés az alap.

Asszociációk

Árunem szó sokak számára kapcsolódik ahhoz a központi kérdéshez, hogy milyen árukat kell eladni. Az árunemek egy olyan kategóriát jelentenek, amelyeket a vállalkozások a saját árukészletükben tárolnak, és amelyeket az ügyfelek megvásárolhatnak. Az árunemek különböző típusú árukra oszthatók, beleértve a ruházatot, az élelmiszereket, a számítástechnikai eszközöket és a háztartási cikkeket. Minden árunemhez különböző szabványok és előírások vonatkoznak, amelyeket a vállalkozásoknak betartaniuk kell, ha el akarják érni a kívánt eredményeket. Az árunemek általában egy árucsoportra vonatkoznak, amelyet egy adott árukészletben tárolnak, hogy az ügyfelek megvásárolhassák. Az árunemek különböző módokon oszthatók meg, beleértve a márkát, a termékcsaládot, a termékcsoportot és a termékváltozatot. Az árunemek szorosan kapcsolódnak az árukészlet-kezeléshez, és számos vállalkozás számára fontos szerepet játszanak a sikeres üzleti működésben.

Szinonimák

 1. megtölt.
 2. betölt.
 3. feltölt.
 4. töltsön fel.
 5. töltse be.
 6. töltse ki.
 7. töltse le.
 8. töltse ki.
 9. terhel.
 10. áraszt.

Antonímák

Az „árunem” szónak számos antonimája van. Ezek közé tartoznak a következők: szolgáltatás, szolgáltatások, szolgáltatások, szolgáltatások és szolgáltatások. Ezeket a szavakat gyakran használják olyan kontextusokban, amikor az emberek szolgáltatásokat kínálnak, amelyek nem tartoznak az árukategóriába. Például, ha egy személy tanácsadást vagy képzést nyújt, ez nem tekinthető árunemnek. Ezek a szolgáltatások sokkal inkább a szolgáltatások kategóriájába tartoznak.

Példamondatok

 1. Az árunem segítségével, a bevásárlás gyorsabban és könnyebben történik.
 2. A boltban az árunemeket a kasszáknál használják.
 3. Az árunemek segítségével a vásárlók könnyen tudnak fizetni.
 4. Az árunemek megkönnyítik a vásárlók számára a bevásárlást.
 5. Az árunemek segítségével a dolgozók gyorsabban tudják feldolgozni a vásárlók kéréseit.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: