Árutermelés szó jelentése

Az „árutermelés” fogalma a gazdasági életben gyakran előfordul. A fogalom meghatározásával először meg kell értenünk, hogy milyen tevékenység áll a háttérben. Ez a cikk részletesen bemutatja az „árutermelés” fogalmát, és kifejti annak jelentését.

Lexikológia

Az árutermelés szó lexikológiája magában foglalja a termelés folyamatát, amelynek során a termelők előállítanak egy vagy több terméket. A termelés folyamatában az áruk előállítása a fő cél, és ez közvetlenül kapcsolódik a termelékenységhez. Az árutermelés különböző formái közé tartozik a közvetlen termelés, a vállalati termelés, a szolgáltatások termelése és a közösségi termelés. A termelés folyamatában a termelőknek meg kell határozniuk a termék költségeit, a termelési költségeket, a marketing költségeket, a szállítási költségeket és a pénzügyi költségeket. Az árutermelés folyamatában a termelőknek meg kell határozniuk a termék minőségét és a kívánt mennyiséget is.

Etimológia

Az árutermelés szó etimológiája a latin ars és a manufactura szavakból ered. A „ars” szó jelentése „művészet” vagy „mesterség”, míg a „manufactura” szó jelentése „készítés” vagy „gyártás”. A két szó együttesen azt jelenti, hogy a termelés művészeti és technikai folyamat, melynek során különböző alapanyagokból készítünk hasznos termékeket. Az árutermelés tehát magában foglalja a termékek gyártását, legyen az akár egy mezőgazdasági termék, egy ipari termék, vagy egy szolgáltatás.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „árutermelés” szó jelentése a következő: „A gazdaságban az áruk és szolgáltatások előállításának folyamata, beleértve a kutatást, fejlesztést, gyártást, szállítást és értékesítést.” A fenti definíció azt jelenti, hogy az árutermelés magában foglalja a termék előállításának teljes folyamatát, beleértve a termék kutatását, fejlesztését, gyártását, szállítását és értékesítését. Az árutermelés során a cégeknek jó minőségű termékeket kell előállítaniuk, amelyek megfelelnek az elvárásoknak és igényeknek. Az árutermelésnek nagy szerepe van a gazdasági növekedésben, mivel a cégek jobb minőségű termékeket állítanak elő, amelyek segítik a fogyasztók igényeinek kielégítését.

Asszociációk

Az árutermelés kulcsfontosságú az iparban, mivel ez határozza meg a vállalatok sikerét, és a termelési költségeket. Az árutermelés folyamatában a vállalatoknak meg kell határozniuk a termékük szükséges jellemzőit, a termelési módszereket és az anyagokat, amelyeket használnak. Az árutermelés számos különböző módszert követ, beleértve a tömegtermelést, a személyre szabott gyártást, az összeszerelést, a szerelés-és csomagolást, a minőségellenőrzést, a logisztikát és a szállítást. A vállalatoknak számos technológiai eszközt kell használniuk az árutermelés sikeres megvalósításához, beleértve a számítógépes technológiát, a robotot, a 3D nyomtatást és más automatizált technológiákat. Az árutermelés folyamatának jól megtervezettnek és hatékonynak kell lennie, hogy a vállalatok képesek legyenek elérni a hatásaikat, és megteremteni a versenyelőnyüket a piacon.

Szinonimák

 1. Gyártás.
 2. Előállítás.
 3. Termékelőállítás.
 4. Termékgyártás.
 5. Terméktermelés.
 6. Felszerelés.
 7. Készítés.
 8. Fabrikálás.
 9. Készítmények előállítása.
 10. Előállító kapacitás.

Antonímák

„Árutermelés” antonimái közé tartozik a „termelés csökkentése”, amely a gyártók által követett stratégia, hogy csökkentsék a termelésük által előállított áruk számát. Ez a stratégia akkor hasznos, ha a kereslet csökken a piacon, mivel a termelők korlátozhatják a termelésüket, hogy megakadályozzák a túlkínálatot. A termelés csökkentése lehet akkor is hasznos, ha a gyártók új technológiákat fejlesztenek ki, és ezeket a termelésre használják, hogy növeljék a hatékonyságot és csökkentsék a költségeket. Ezenkívül a termelés csökkentése lehetővé teszi a gyártók számára, hogy a piaci igényeknek megfelelően állítsák elő a termékeiket, hogy jobb minőséget és jobb szolgáltatást nyújtsanak.

Példamondatok

at írni.

 • A gyárban folyamatosan zajlik az árutermelés.
 • A cég árutermelési kapacitása az elmúlt években jelentősen növekedett.
 • Az árutermelés folyamatát szigorú minőségbiztosítási eljárások szabályozzák.
 • A cég árutermelési költségei az elmúlt években jelentősen csökkentek.
 • A cég árutermelési kapacitásának bővítésével növelni tudta a nyereségét.
 • Az árutermelés során különböző gépeket használnak a termelés hatékonyságának növelése érdekében.
 • Az árutermelés folyamatában számos biztonsági előírás van érvényben.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: